Τραντάζεται συθέμελα το εναπομείναν πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης στις εκλογές (αν και δεν έχει εμφανιστεί ακόμα το νέο)

Τσουνάμι αναμένεται να σαρώσει το πολιτικό σύστημα από την επομένη των εκλογών. Τα απομεινάρια του πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης θα σαρωθούν: Κόμματα και πρόσωπα των τελευταίων 40 χρόνων θα αποχωρήσουν ή θα περιθωριοποιηθούν πολιτικά.

Στη ΝΔ αλλά και στο ΠΑΣΟΚ θα τεθεί με σκληρό τρόπο το ζήτημα αλλαγής ηγεσίας. Η μεν ΝΔ έχει μεταλλαχθεί σε ένα ακροδεξιό κόμμα χωρίς εσωτερική λειτουργία με έναν αρχηγό που δεν ρωτά κανέναν. Ο κ. Σαμαράς ίσως διασωθεί προσωρινά επειδή θα είναι δεύτερο κόμμα, όμως στη ΝΔ γνωρίζουν ότι αν η ΝΔ δεν ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ παντού, θα έχει πορεία φθοράς, αντίστοιχης αυτής του ΠΑΣΟΚ.

Στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος θα πρέπει να εξηγήσει πως το 13,5% του 2012, το έκανε στις ευρωεκλογές 7% και τώρα ακόμα πιό κάτω! Δεν υπάρχει ίχνος ελπίδας για το ΠΑΣΟΚ αν εξακολουθήσει να στηρίζεται στις λεκτικές περιδινήσεις Βενιζέλου και όχι σε ένα νέο ιδεολογικό ξεκίνημα με μπαράζ μέτρων που θα πρέπει να υιοθετήσει και να υπερασπιστεί, υπέρ της μεσάιας τάξης.

Τα μικρότερα κόμματα είναι εν δυνάμει θνησιγενή: Δεν έπεισαν ότι μπορεί να είναι ΤΟ ΝΕΟ που χρειάζεται η χώρα ώστε να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές συνέπειες εξ αιτίας της διακυβέρνησης της χώρας με ψεύδη και χωρίς σχέδιο. Είναι κομμάτα - κομπάρσοι σε ένα σκηνικό παρακμής που συνεχίζεται.

Εντυπωσιακή θα είναι η ανάδειξη ασήμαντων και μετρίων σε βουλευτικές θέσεις. Έρχεται μια Βουλή άφωνων και άξεστων προσώπων. Αυτό φαίνεται από τώρα στις δημόσιες εμφανίσεις και στους λόγους των περισσοτέρων υποψηφίων...

Τέλος το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο αναμενόμενος νικητής: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να διαχειριστεί την εξουσία, τους δανειστές και το εσωτερικό του. Αν τα καταφέρει, θα υπάρξει μια αχνή ελπίδα κάποιων αλλαγών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης