"Το 2018 δεν ξέραμε" είπε ο Τσίπρας - Δείτε τι έλεγαν ο ίδιος, ο Κουβέλης και ο ΣΥΡΙΖΑ στις φωτιές του 2007 (που... ήξεραν)

"Το 2018 δεν γνωρίζαμε. Το 2021 είναι αδικαιολόγητο να μην γνωρίζουμε". Το είπε ο κ. Τσίπρας για να δικαιολογήσει το Μάτι και να ανοίξει την κριτική του προς την κυβέρνηση. Πρόκειται για ένα ακόμη φοβερό ψέμα του - αυτό που μονίμως τον χαρακτηρίζει - δεδομένου ότι ήξερε και πολύ καλά μάλιστα ΟΛΕΣ τις παθογένειες της κρατικής ανεπάρκειας που οφείλονται στο παρασιτικό μας πολιτικό σύστημα. 

Τα ήξερε διότι το 2007, όταν η χώρα είχε 86 νεκρούς, κάηκαν 1.500 σπίτια και καταστράφηκαν τεράστιες εκτάσεις ήταν ενεργός πολιτικός. Ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας,  ανέφερε πως «η ανικανότητά της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την καταστροφή αποκαλύφθηκε με εξαιρετικά οδυνηρό τρόπο. 

Η προεκλογική δημαγωγία δεν μπορεί να καλύψει τα αισθήματα οργής και αγανάκτησης της κοινωνίας για όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων. Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ απαξίωσαν συστηματικά το περιβάλλον για να εξυπηρετήσουν οικονομικά και μικροπολιτικά συμφέροντα, και τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα πάνω στην καμένη γη».

Από κοντά και ο σύντροφος κ. Κουβέλης ζητούσε σύνταξη "ενός ολοκληρωμένου δημόσιου σχεδίου στήριξης και ανασυγκρότησης των περιοχών αυτών, που, όπως φαίνεται, δεν διαθέτει η σημερινή κυβέρνηση".

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, το 2007, μιλούσε για έλλειψη προετοιμασίας από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οικολογικής καταστροφής. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ακόμη λόγω περί «Ολοκαυτώματος» και «ανείπωτης θλίψης». Με ανακοίνωσή του, στις 27 Αυγούστου 2007, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωνε: «Το ολοκαύτωμα που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία εικοσιτετράωρα και ακόμη συνεχίζεται, προκαλεί ανείπωτη θλίψη και οδύνη. 65 συνάνθρωποί μας νεκροί, πάνω από 100 αγνοούμενοι, χιλιάδες θύματα αβοήθητα, η μισή Ελλάδα στάχτη». 

Αργότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε κάνει «σημαία» το Ταμείο Μολυβιάτη (τα χρήματα αντί να πηγαίνουν σε πυροπαθείς πήγαιναν σε άλα έργα) και βουλευτές του είχαν κάνει αλλεπάλληλες ερωτήσεις αναφορικά με το πού πήγαν τα λεφτά. «Ξέχασε» όμως το θέμα μόλις έγινε κυβέρνηση. 

Ήξερε ο Τσίπρας τα πάντα. Όταν πήρε την εξουσία όμως αρκούσαν τα λογίδρια του. Τι να αλλάξει για την χώρα. Μήπως και είχε σχέδιο για οτιδήποτε; Επιπλέον θυμηθείτε: Μήπως άλλαξε κάτι μετά το Μάτι; Τίποτε.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης