Το σχέδιο των 12 μηνών του κ. Α. Σαμαρά - Οι τρεις σταθμοί - Κρίσιμο το επόμενο τετράμηνο

Ομιλία Σαμαρά

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει κερδίσει πολιτικά κάθε αντίπαλο του - συμπληρώνοντας ένα χρόνο πρωθυπουργίας - αλλά τα δύσκολα είναι τώρα. Ο κ. Σαμαράς έχει εκπονήσει ένα σχέδιο 12 μηνών με βάση το οποίο θα επιδιώξει την τελική του επικράτηση πολιτικά και ουσιαστικά μέσα από την αναστροφή του κλίματος απογοήτευσης που υπάρχει στην χώρα.

Ο κ. Σαμαράς έχει τώρα αρκετούς άσσους στο χέρι του. Ο ίδιος με μοναδική αποφασιστικότητα επέβαλε δίκαια και άδικα μέτρα, νικώντας τελικά κάθε αντίδραση. Και πράγματι. Σήμερα δεν υπάρχουν παρά ισχνές αντιδράσεις, η αντιπολίτευση έχει χαθεί στα δικά της αδιέξοδα και δεν τον απειλεί, ενώ οι αριθμοί αρχίζουν και δημιουργούν ένα κλίμα αισιοδοξίας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα μάλιστα επενδύει στην επίσκεψή του στην Κίνα, απʼ όπου θέλει να επιστρέψει, έχοντας, συμφωνίες για νεες κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Παράλληλα θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε forum με θέμα «Greece: Seizing the opportunity» (Ελλάδα: Αρπάζοντας την ευκαιρία), στις αρχές Ιουνίου στη Νέα Υόρκη.

Η κυβέρνηση επενδύει αυτή την στιγμή στις θετικές ειδήσεις των τελευταίων ημερών, στα σχόλια των διεθνών ΜΜΕ (αν και οι Financial Times προεξόφλησαν στο κύριο άρθρο τους, ότι «το ελληνικό δράμα δεν θα έχει καλό τέλος»), στα ευμενή σχόλια των διεθνών οίκων αξιολόγησης.

Ο κ. Σαμαράς σήμερα βρίσκεται σε μια νέα αφετηρία και έχει τρεις σταθμούς μπροστά του που είναι:

1. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Θεωρεί ότι μετά την αναμενόμενη νίκη της Μέρκελ το Φθινόπωρο και σε συνδυασμό με την καλή πορεία του μνημονίου, οι εταίροι θα βάλουν κι άλλο νερό στο κρασί τους εγκρίνοντας νεα μέτρα ανακούφισης και κυρίως έμμεσο κούρεμα του ελληνικού χρέους μέσα από νεα μείωση των επιτοκίων (λιγότεροι τόκοι).

2. Η ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ. Την 1η Ιανουαρίου, η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία στη ΕΕ. Ο κ. Σαμαράς γίνεται κεντρικό πρόσωπο σε Ελλάδα και Ευρώπη, διευκολύνοντας το κυβερνητικό έργο αλλά και υλοποιώντας προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών.

3. ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ. Ο κ. Σαμαράς τον Μάιο του 2014, σε έναν ακριβώς χρόνο και μετά από μια διαδρομή πρωτοφανών μέτρων που αυτός επέβαλε, θα ΜΕΤΡΗΣΕΙ την δυναμική της ΝΔ αλλά και του ιδίου μέσα από διπλές εκλογές (ευρωβουλή-δημοτικές).

Στους επόμενους 12 μήνες λοιπόν ο κ. Σαμαράς θα μπορέσει να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε. Να γίνει το κεντρικό πολιτικό πρόσωπο σε μια χώρα που επιτέλους κυβερνάται και αλλάζει όπου πρέπει. Για να μην εκτροχιαστεί όμως αυτή η προσπάθειά του, θα πρέπει να προχωρήσουν επιτέλους οι μεταρρυθμίσεις που έχουν "κολλήσει" στον παλαιοκομματισμό. Καλύτερο κράτος, δίκαιο φορολογικό σύστημα, οριακή έστω μείωση της ανεργίας, βελτίωση των δεικτών της αγοράς κ.α.

Για τον κ. Σαμαρά "οι επόμενοι 4 μήνες θα είναι αυτοί που θα καθορίσουν την πορεία της χώρας, της κυβέρνησης και του ιδίου".

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης