Το ΠΑΣΟΚ συγκάλυπτε τους 1.991 μεγαλοκαταθέτες; Σφοδρές αντιδράσεις, αποχώρηση Ραγκούση

ευρώ χαρτονομίσματα διάφορα

Βαθιά ρήξη στο ΠΑΣΟΚ μετά την αποκάλυψη ότι η λίστα των 1.991 μεγαλοκαταθετών έμεινε ανενεργή, αχρησιμοποίητη και... κρυφή. Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι αποχωρεί από το κόμμα γιατί "το ποτήρι ξεχείλισε". Αύριο συνεδριάζει η ΚΟ του κόμματος, ενώ πληθαίνουν οι επιθέσεις των άλλων κομμάτων για την συγκάλυψη.

Και ο κ. Καπελέρης ερωτώμενος σχετικά από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, επιβεβαίωσε ότι έγινε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τη "λίστα Λαγκάρντ", προκειμένου- όπως είπε- να συσταθεί ειδική επιτροπή για να τη διερευνήσει, ωστόσο αυτή η επιτροπή δεν έγινε.

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι καμία "λίστα Λαγκάρντ" δεν έχει παραδοθεί στον Καπελέρη. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόσωπο που να λέει παρέδωσα στον Καπελέρη λίστα. Μου παραδόθηκαν δέκα ονόματα από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για να διερευνήσω το προφίλ τους. Ποια είναι αυτά τα πρόσωπα που έχουν καταθέσεις στην Ελβετία.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτού του μικρού αριθμού προσώπων, που εμπιστευτικώς και ατύπως μου παραδόθηκαν από τον κ. Παπακωνσταντίνου, παραδόθηκαν πίσω στον υπουργό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καπελέρης...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης