Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αλλάξει παρά μόνο το... σήμα του

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να μεταλλαχθεί σε ένα σύγχρονο ανθρώπινο κόμμα που να εκφράζει τους πόθους και τις αγωνίες μεγάλου ποσοστού της κοινωνίας; Ή θα παραμείνει ένα κόμμα υψηλών στελεχών, πουν αδυνατεί και να επικοινωνήσει με την βάση του και να παράγει πολιτική;

Είναι πολύ πιθανό να συμβαίνει - οριστικά πια - το δεύτερο. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να εκφράσει την κεντροδεξιά στην Ελλάδα. Τα δε στελέχη του κουρασμένα, ανυπόληπτα πολιτικά και διαβρωμένα από την εξουσία αδυνατούν να συνεισφέρουν στην νέα πορεία πουν είναι αναγκαία.

Ο κ. Βενιζέλος πάντως... ασθμαίνοντας, προσπαθεί. Και ξεκινά με μια εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Κίνημα στο αίθριο του Νέου Μουσείου Μπενάκη, με αφορμή τη Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, την ερχόμενη Δευτέρα, όπου το κόμμα κλείνει τα 38 χρόνια ζωής.

Στην εκδήλωση, θα παρουσιαστεί και το αναμορφωμένο σήμα του κόμματος. Θα κληθούν όλα τα στελέχη και όσοι έχουν διατελέσει σε κυβερνητικές θέσεις από το 1974 μέχρι σήμερα, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας του Κινήματος, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου.

Οπως αναφέρουν στελέχη του Κινήματος, ο «πράσινος ήλιος» θα παραμείνει, αλλά θα «εξωραϊστεί».

Τα τελευταία χρόνια το ΠΑΣΟΚ διέθετε δύο σήματα: τον ήλιο με επτά ακτίνες και μία παραλλαγή με 9 ακτίνες.

Ειδική ομάδα εξωτερικών συνεργατών επεξεργάζεται το αναμορφωμένο σήμα του κόμματος, που τελικά θα διαθέτει επτά ακτίνες -όπως το αρχικό-, μία ακτίνα για κάθε άξονα πολιτικής στην οποία παρεμβαίνει το Κίνημα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην εκδήλωση της 3ης του Σεπτέμβρη θα αναλύσει τους επτά άξονες και σε μία ομιλία ιδεολογικού χαρακτήρα θα εξηγήσει τη σημασία των βασικών συνθημάτων του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης