Το δημοψήφισμα οδηγεί την κυβέρνηση και τον Γ. Παπανδρέου σε βέβαιη ήττα

Απομονωμένοι, κυβέρνηση και πρωθυπουργός, φαίνεται να οδεύουν με μαθηματική βεβαιότητα προς την ήττα. Πιο συγκεκριμένα, ακόμα και αν ο κ. Παπανδρέου φτάσει στο δημοψήφισμα, αναμένεται να εισπράξει ένα ηχηρό "όχι", αφού σύσσωμη η αντιπολίτευση προσανατολίζεται να καταψηφίσει. Αυτό θα σημάνει πτώση της κυβέρνησης και εκλογές.

 Ήδη τα προβλήματα για την κυβέρνηση θυμίζουν... τσουνάμι.

  • Το ΔΝΤ ανήγγειλε ότι δεν εκταμιεύει την έκτη δόση, οπότε η Ελλάδα ξεμένει από ρευστό έχοντας μεγάλες υποχρεώσεις, που υπολογίζονται στα...ΕΝΝΕΑ ΔΙΣ, στις επόμενες 45 μέρες!
  • Η χώρα έχει σταματήσει να λειτουργεί, ειναι ακυβέρνητη, ο προυπολογισμός πέφτει έξω, ( ήδη υπάρχει υστέρηση 2,5 δισ.).
  • Η Ευρώπη (Σαρκοζί-Μέρκελ), πιέζουν είτε να μην γίνει δημοψήφισμα, είτε να γίνει χωρίς να αναφέρεται στη δανειακή σύμβαση.

Παράλληλα, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, έχουν πλέον ξεκαθαρίσει ότι εάν φτάσουμε σε δημοψήφισμα θα ψηφίσουν ΟΧΙ, αποδεσμεύοντας αυτό το όχι από την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Το νόημα του όχι θα είναι μόνο ένα. Να πέσει η κυβέρνηση!

Ο κ, Παπανδρέου βάλλεται από παντού λοιπόν, χωρίς να μπορεί να πείσει για ποιό λόγο, οδηγεί την χώρα του και την Ευρώπη σε τέτοια κρίση. Τι διεξόδους έχει τώρα ο κ. Παπανδρέου;

1. Να μην γίνει κανένα δημοψήφισμα.

2. Να γίνει δημοψήφισμα-καρικατούρα π.χ. "ναι η όχι στο ευρώ"!

3. Να γίνει δημοψήφισμα για το "κούρεμα" που όμως ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟ.

4. Να γίνει κανονικά το δημοψήφισμα "κι ότι βγεί". Αυτό είναι φυσικά το χειρότερο σενάριο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης