Τι έκρυβε μέσα του το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ !

λιστα, στικακι

Πολύτιμα στοιχεία για το προφίλ των καταθετών της λίστας Λαγκάρντ περιέχονται στην Έκθεση του ΣΔΟΕ που έφτασε μέσω των οικονομικών εισαγγελέων στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής. 

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έβαλαν κάτω τα στοιχεία για τους καταθέτες που περιλαμβάνει το αλλοιωμένο USB και αυτά που περιλαμβάνει το αυθεντικό CD που έστειλαν πρόσφατα οι γαλλικές αρχές. Από την αντιπαραβολή προέκυψε ότι πλην των 3 αρχείων που ανήκουν στα ξαδέρφια του πρώην υπουργού .

Από τα υπόλοιπα 2.059 αρχεία των δύο αποθηκευτικών μέσων από την επακόλουθη αντιπαραβολή μεμονωμένα σε ένα προς ένα αλλά και στο σύνολο των εξαχθέντων χρηματικών ποσών δεν προέκυψαν διαφορές στοιχείων επί των 2 ελεγχόμενων μέσων αποθήκευσης

 Σύμφωνα με την έκθεση, από τα 2.062 αρχεία τα οποία ελέγχθηκαν όταν έφθασε η νέα λίστα από το Παρίσι, για τα 1.136 αρχεία, τα οποία σχετίζονταν με κεντρικό πρόσωπο ή εταιρεία-προφίλ (τρίτοι κωδικοί) δεν υπήρχε καν ένδειξη χρηματικού ποσού.

 Για τα υπόλοιπα 926 αρχεία όμως εντοπίστηκαν πρόσωπα ή εταιρείες με κινήσεις λογαριασμών σε δολάρια ΗΠΑ από τον Νοέμβριο του 2005 έως και τον Φεβρουάριο του 2007.

 Από αυτά τα 926, πλήθος κωδικών που έφεραν προφίλ με χρηματικά ποσά ανέρχονταν στα 1.238 στο στικάκι και δυο επιπλέον (1.240) στο CD, και από αυτά τα 582 είναι μοναδικά (δηλαδή με ένα προφίλ).

 Από τα 2.059 αρχεία που ήταν αποθηκευμένα στο στικάκι εντοπίστηκαν 4.790 καταχωρήσεις ΙΒΑΝ, ενώ για 15 υπήρχε μηδενική ένδειξη.

Χωρίς να υπάρχει η ένδειξη IBAN εντοπίστηκαν 1.503 αρχεία (1.504 για το CD). Στα αρχεία που είχε το στικάκι εντοπίστηκαν 2.185 μοναδικές τιμές IBAN. Σε 141 κεντρικά πρόσωπα και εταιρείες δεν υπάρχει ούτε προφίλ ούτε καταχωρημένο IΒΑΝ.

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης