Την Ελλάδα του 2012 παραδίδουν Σαμαράς - Βενιζέλος

Μια χώρα οικονομικά διαλυμένη αφήνει η κυβέρνηση Σαμαρά στην επόμενη. Κανένας οικονομικός στόχoς δεν έχει επιτευχθεί και μάλιστα η κατάσταση θυμίζει τις μαύρες μέρες του 2012. Ο κ. Σαμαράς ψευδόμενος κατάφερνε να περνά μια εικονική πραγματικότητα, η οποία κατέρρευσε όταν αποπειράθηκε - πάλι εικονικά - να βγει στις αγορές και να σταματήσει τα μνημόνια.

Η αποσαθρωμένη κοινωνικά και οικονομικά Ελλάδα, φαίνεται κατ΄αρχήν από το αίτημα για ένταξη στο μηχανισμό παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA - Emergency Liquidity Assistance) για προληπτικούς λόγους και από τις 4 συστημικές τράπεζες.

Το αίτημα έχει υποβληθεί είτε με δική τους πρωτοβουλία, είτε με πρωτοβουλία της Τράπεζας της Ελλάδος, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Μιλάμε για Τράπεζες που έχουν απορροφήσει τεράστια ποσά, υποτίθεται ότι πέρασαν τα stress test κ.α.

Επίσης: Τα λουκέτα στην αγορά συνεχίζονται αν και μειούμενα. Έρευνα επιβεβαιώνει την τάση συγκέντρωσης των ενεργών επιχειρήσεων στους μεγάλους κεντρικούς δρόμους και στον στενό πυρήνα του εμπορικού κέντρου, με παράλληλη ερήμωση των παραδρομών και των απομακρυσμένων οδών. Ιδού το... success story της αγοράς, όπως το κατάφερε αυτή η κυβέρνηση.

Την οικονομική αποτυχία τυης κυβέρνησης Σαμαρά υπογραμίζει με υποβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας ο οίκος αξιολόγησης Fitch, διαμορφώνοντας το outlook σε αρνητικό, από σταθερό. Πάντως η Fitch εκτιμά ότι η συμφωνία μεταξύ μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις, είναι η πιο πιθανή έκβαση.

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι η Ελλάδα έχασε άλλα δυόμισι χρόνια επί συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου και βρίσκεται πάντα στο ίδιο τέλμα ακινησίας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης