Τζανακόπουλος για υπόθεση Γεωργούλη: Tο 2022 θεωρήσαμε το θέμα λήξαν…

Λεπτομέρειες για τον τρόπο που χειρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ την υπόθεση Γεωργούλη το καλοκαίρι του 2022 όταν στην Κουμουνδούρου έφτασαν πληροφορίες οτι ο ευρωβουλευτής του έχει καταγγελθεί για ανάρμοστη συμπεριφορά, έδωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.


“Πριν από περίπου ένα χρόνο κυκλοφόρησε μια φήμη στους κύκλους των Βρυξελλών ότι υπάρχει μια καταγγελία που αφορά ανάρμοστη συμπεριφορά του κυρίου Γεωργούλη. Εμείς διερευνήσαμε αυτήν την καταγγελία. Η απάντηση ήταν αρνητική. Επομένως θεωρήσαμε σε εκείνη τη φάση με βάση τα στοιχεία που είχαμε στη διάθεσή μας και με βάση όλες τις θεσμικές παρεμβάσεις ότι είναι λήξαν» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Κοντρα για να προσθέσει σε άλλο σημείο πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά πάντοτε παίρνει τη θέση του θύματος και με αυτή την έννοια η δική μας αντίδραση ήταν άμεση και αποφασιστική. Εντός 15 λεπτών μετά την ανακοίνωση ότι ζητείται η άρση ασυλίας του κυρίου Γεωργούλη, ο ίδιος απομακρύνθηκε από την Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά διαγράφηκε από το κόμμα. Άρα ως προς αυτό η αντίδραση ήταν η οφειλόμενη και για μας απολύτως αδιαπραγμάτευτη».


Παράλληλα, ο κ. Τζανακόπουλος επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας πως «Όλη αυτή η λογική, την οποία θέτουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχει ως μοναδικό στόχο την πολιτικοποίηση του θέματος και την ανάδειξή του στην κορυφή της προεκλογικής ατζέντας. 33 ημέρες πριν τις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ δεν είμαστε στα μαχαίρια, τουλάχιστον από τη δική μας μεριά δεν υπάρχει τέτοια διάθεση. Ενδεχομένως το ΠΑΣΟΚ πιέζεται στρατηγικά, πολιτικά και προγραμματικά. Επιχειρεί μια μετωπική σύγκρουση θεωρώντας ότι αυτό συσπειρώνει έναν κόσμο. Ωστόσο όλα αυτά κινούνται στο περιθώριο της πολιτικής, είναι ιστορίες παραπολιτικής. Οι τοποθετήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ τις δύο τελευταίες ημέρες προδίδουν και μια προγραμματική και πολιτική ένδεια. Δηλαδή, όταν επενδύεις σε τέτοιο βαθμό σε ένα γεγονός άξιο απόλυτης καταδίκης με αυτόν τον τρόπο, προδίδεις και μια πολιτική ένδεια».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης