Τα ψέματα και η κινδυνολογία Σαμαρά ανοίγουν την ψαλίδα υπέρ του ήρεμου και πειστικού Τσίπρα - Από 4%-6,5% η διαφορά

Την ώρα που δυο νεες δημοσκοπήσεις δίνουν άνετη νίκη ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, με την διαφορά από τη ΝΔ να μεγαλώνει, σοκ προκαλεί η προεκλογική καταστροφολογία Σαμαρά που δεν απευθύνεται μόνο προς τους πολίτες αλλά και στον ξένο παράγοντα (αγορές, ΕΕ, ΜΜΕ κ.α.). Τα επιχειρήματα δείχνουν έναν πολιτικό που μπροστά στον στόχο του δεν τον ενδιαφέρουν οι επιπτώσεις για τη χώρα, για το κόμμα του και για τον ίδιο!

Ακόμα και μέσα στη ΝΔ υπάρχι αμηχανία για τις μεθοδεύσεις Σαμαρά. Στελέχη της παραδοσιακής Δεξιάς, θεωρούν αδιανόητο αυτό το εύρος ψεμάτων και απειλών, όπως θεωρούν και ακραία την θέση "αν δεν κυβερνώ εγώ η χώρα θα διαλυθεί".

Ακόμη στη ΝΔ δεν δέχονται ακροδεξιά πρόσωπα να εμφανίζονται ως εκφραστές της παράταξης, προωθώντας αυτή ακριβώς την τακτική του τίποτα που έχει εφαρμόσει ο κ. Σαμαράς. Μάλιστα ο εκνευρισμός μεγαλώνει από την στιγμή που αυτή η τακτική έχει επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα: Η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει.

Στο συστημικό "Mega" για παράδειγμα, δημοσκόπηση της GPO, δίνει διαφορά 4% στον ΣΥΡΙΖΑ ήτοι: ΣΥΡΙΖΑ 30,4%, ΝΔ 26,4%, ΠΟΤΑΜΙ 5,2%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5,2%, ΠΑΣΟΚ 5,1%, ΚΚΕ 4,8%, ΑΝΕΛ 3%, ΚΙΔΗΣΟ 2,5%, ΛΑΟΣ 1,2%, ΔΗΜΑΡ 1%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%, ΑΛΛΟ 1,8%, ΛΕΥΚΟ/ΑΚΥΡΟ 0,9%, ΔΞ/ΔΑ 11,5.

Ακόμα χειρότερα για τον κ. Σαμαρά είναι τα ποσοστά σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι που διενεργήθηκε το διήμερο 17-18 Ιανουαρίου σε δείγμα 1041 ατόμων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 33,5 (31,5 στην προηγούμενη έρευνα, 10-12/1) έναντι 27% (27%). Εδώ έχουμε μεγάλο άνοιγμα της ψαλίδας δηλαδή. Σε αυτή τη δημοσκόπηση τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Ποτάμι με 7,5% (6,5%) και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,5% (6%), η Χρυσή Αυγή με 5,5% (6%), το ΠΑΣΟΚ με 4,5% (3%), οι ΑΝΕΛ με 3% (3%), το ΚΙΔΗΣΟ με 1,5% (2%), η ΔΗΜΑΡ με 0,5% (0,5%) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 0,5% (1%).

Την ώρα που ο κ. Σαμαράς έχει μετατρέψει σε καφενόβια συζήτηση τον προεκλογικό του αγώνα, ο κ. Τσίπρας ακολουθεί την αντίθετη τακτική: Γίνεται μετριοπάθής, ήρεμος, προσεκτικός και αν δεν υπήρχαν οι ανόητες στιγμές κάποιων στελεχών του πιθανόν να είχε ακόμα μεγαλύτερη διαφορά υπέρ του.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης