Τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ απειλούν την υστεροφημία του Γ. Παπανδρέου - Υπεύθυνος για τα χάλια τους

Τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ απειλούν ευθέως τον Γ. Παπανδρέου και την όποια υστεροφημία του. Ο παπανδρέου κινδυνεύει να αποδειχθεί ότι είναι αυτός που μέσα από την αέναη αδιαφορία του για το κόμμα, το... κατέστρεψε. Για πολλούς δεν διαφέρει σε τίποτε η καταστροφή του ΠΑΣΟΚ από την καταστροφή (και) της χώρας. Και στις δυο περιπτώσεις ο ίδιος "ηγέτης" ήταν στον κόσμο του και αδιαφορούσε για τα οικονομικά.

Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η χώρα επίσης τα μεταχειριζόταν σαν τσιφλίκι του... Ωστόσο η περίπτωση του ΠΑΣΟΚ είναι συγκλονιστική. Ο Παπανδρέου κατάφερε να διαλύσει οικονομικά το κόμμα σε τέτοιο βαθμό που είναι αδύντατη η σωτηρία του. Και το έκανε με πρωτοφανείς παρανομίες αν όχι και του ιδίου, κοντινώνς του συνεργατών.

Ο κ. Βενιζέλος δεν θέτει βέβαια τώρα, ζήτημα διαγραφής του πρώην προέδρου του ΠαΣοΚ και πρώην πρωθυπουργού. Σε κάθε περίπτωση πρώτα θα παραληφθεί το πόρισμα των έξι ελεγκτικών εταιρειών και έπειτα θα ληφθούν αποφάσεις από το Πολιτικό Συμβούλιο και την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ). Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠαΣοΚ δεν άφηνε περιθώρια παρερμηνειών. Ο κ. Βενιζέλος είναι αποφασισμένος να φέρει το πόρισμα στα όργανα του κόμματος, για να μην φορτωθεί και ο ίδιος τις ευθύνες για τα κακώς έχοντα.

Ο κ. Παπανδρέου θα πετάει την μπάλα... Δεν θα παραστεί ως μέλος της ΚΠΕ στη συνεδρίαση που θα συζητηθούν τα οικονομικά του ΠαΣοΚ. Αρνήθηκε επίσης να πάρει τον φάκελο με τα οικονομικά στοιχεία tου κόμματος που του έδωσε ο κ. Βενιζέλος, υποκρινόμενος ότι "δεν μπορούσε να συνεργαστεί με αυτούς που προσπαθούν να τον απαξιώσουν ηθικά".

Ο πρώην πρωθυπουργός δέχτηκε εισηγήσεις, να φύγει από το ΠΑΣΟΚ αλλά είπε όχι. Δεν πρόκειται  να δεχτεί τη ρετσινιά ότι "φαγώθηκαν" χρήματα από το ταμείο του κόμματος επί των ημερών του. Επίσης δεν έχει στο μυαλό του να φτιάξει κόμμα και να συγκεντρώσει τους πιστούς παπανδρεϊκούς κάτω από μια νέα στέγη. Από την άλλη πλευρά ο κ. Βενιζέλος παρέλαβε την  καυτή πατάτα των χρεών του κόμματος, τα οποία έχουν γίνει μη διαχειρίσιμα και δεν εννοεί να αποκρύψει την αλήθεια.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης