Τέρενς Κουίκ: Πρώτος εγώ θα μπω στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις!

Δηλώσεις εφ' όλης της ύλης έκανε ο υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος δεν δίστασε μάλιστα να προβεί σε αποκαλύψεις για την οικονομική του κατάσταση!

Είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουίκ, σχολιάζοντας τη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών , που διεύρυνε τους δικαιούχους του προγράμματος: «Βεβαίως και η κυβέρνηση έβαλε μπροστά το νομοθετικό της έργο και μάλιστα χωρίς να της το υπαγορεύει η όποια Τρόικα. Πέρα από την ΕΡΤ που ανέφερα, ψηφίστηκε ο πολύ σημαντικός νόμος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και έγινε πράξη η υπόσχεση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τις 100 δόσεις».
Το σύστημα θα ανοίξει για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, μετά το Πάσχα, γιατί χρειάζονται κάποιες μέρες προθεσμίας προετοιμασίας, οι προγραμματιστές υπάλληλοι της Μηχανογράφησης του υπουργείου Οικονομικών.
«Ο πρώτος που θα σπεύσει για να κάνει ρύθμιση, είμαι εγώ!» παραδέχεται ο κ. Κουίκ. Και συνεχίζει: «Ανάμεσα στους χιλιάδες υπόχρεους πολίτες, είμαι και εγώ. Σαράντα χρόνια δημοσιογραφικής δουλειάς και ήμουνα πάντα συνεπής στις φορολογικές μου υποχρεώσεις. Αλλά τα τελευταία 5 με 6 χρόνια, η κρίση και στη δική μου δουλειά με πέταξε τελείως έξω. Δεν μου ήταν ευχάριστο, απεναντίας μάλιστα, να πληρώνω όποτε μπορούσα δόσεις μικρότερες και με την εφορία στη συνέχεια και μέχρι τώρα, σε εφαρμογή του νόμου, να μου παρακρατά στην πηγή, ένα ικανό ποσοστό από τα χρήματά μου, πριν μπουν στο τραπεζικό λογαριασμό μου».
«Ακόμα και το σπίτι μου κατασχέθηκε από την εφορία, αξίας πολλαπλάσιας του χρέους μου. Ομολογώ ότι δεν με πείραξε. Τουλάχιστον το Δημόσιο διασφάλιζε το συμφέρον του, μέχρι να μπορέσω να αρχίσω να αποπληρώνω. Θυμάμαι ότι το είχα πει στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα ότι δικαστικός επιμελητής κτύπησε την πόρτα του σπιτιού μου. Κάποια εφημερίδα το έμαθε και το έγραψε» προσθέτει.
Και συμπληρώνει: «Δύο φορές, η πρώτη τον Φεβρουάριο του '12 με κυβέρνηση Παπαδήμου και η άλλη τέλη του '14 με κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, η Βουλή ξεφτιλίστηκε. Ψήφισε το μάξιμουμ των δόσεων που έδιναν και σε μένα τη δυνατότητα να μπω στη ρύθμιση και μετά, με εντολή της Τρόικας, με email της Τρόικας, η ίδια η Βουλή, έκανε κωλοτούμπες, κατάπιε την αρχική της απόφαση και ψήφισε μειωμένες δόσεις, ρίχνοντας στην απελπισία άπειρο κόσμο».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης