Σόιμπλε: Ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει

Δυσοίωνες εξελίξεις για την Ελλάδα προμηνύουν οι νέες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εκτιμά ότι ο χρόνος για τη χώρα μας «λιγοστεύει».

Επιμένοντας στη σκληρή γραμμή, ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε πως έχει γίνει όλο και πιο δύσκολη η εξεύρεση λύσης με την Ελλάδα, για την οποία υπογράμμισε ότι «αντιμετωπίζει πρόβλημα χρόνου». 
Ο ίδιος εκτιμά ότι η συζήτηση για την Ελλάδα δεν θα πρέπει να επικεντρώνεται στο χρέος της χώρας, αλλά στο πώς η οικονομία της θα μπορούσε να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της.
Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο κ. Σόιμπλε προειδοποίησε ότι ο χρόνος λιγοστεύει για την Ελλάδα, ενώ, σύμφωνα με το Reuters, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, επισήμανε ότι «το ζήτημα δεν είναι μια αναδιάρθρωση χρέους, αλλά το πώς η Ελλάδα μπορεί να μπει και πάλι στην πορεία, για να γίνει ανταγωνιστική και ανακτήσει την πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές». 
Χαρακτηριστικά, ο κ. Σόιμπλε απέρριψε τα περί «κουρέματος» του χρέους, στο οποίο επιμένει8 η Αθήνα, λέγοντας πως, όποιος συμβουλεύει για αναδιάρθρωση χρέους, δεν γνωρίζει το πρόβλημα.
Νωρίτερα, ανώτατος αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωνε ότι η Γερμανία θα κάνει ό,τι μπορεί, για να αποφύγει μια έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.
Ο αξιωματούχος επιβεβαίωσε επίσης ότι οι συζητήσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς τη Δευτέρα ήταν δύσκολες και πρόσθεσε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν θα είχε αντίρρηση, αν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, επιθυμεί να κλείσει συνάντηση για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής.

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης