Συνεχίζονται οι δημοσκοπήσεις - κόλαφος για τον ΣΥΡΙΖΑ

Πλήρης επιβεβαίωση όσων εκτιμούσαν ότι επέρχεται δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με πτώση διαρκείας των ποσοστών του (μεταξύ αυτών και από το molonoti.gr).

Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα πέφτουν συνεχώς, η διαφορά από τη ΝΔ θα μεγαλώνει γιατί αυτή η κυβέρνηση είναι περίπου πανικόβλητη μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών, ενώ επειδή δεν έχει κανένα σχέδιο όλα γίνονταΙ ΧΕΙΡΌΤΕΡΑ.

Τώρα και η δημοσκόπηση της ΠΑΜΑΚ δείχνει ότι περισσότεροι από επτά στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (73,5%) είναι δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, ενώ τέσσερις στους δέκα (40,5%) απαντούν ότι δεν μπορεί πλέον να προσφέρει στη χώρα.

Πιο αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου, η έρευνα του ΠΑΜΑΚ κατέγραψε τη δύναμη της ΝΔ στο 28,5%, αυξημένη κατά μία μονάδα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, και του ΣΥΡΙΖΑ στο 16%, από 17,5% στην προηγούμενη. Στην τρίτη θέση με 7,5% παραμένει η Χρυσή Αυγή και ακολουθούν με 5,5% το ΚΚΕ και 4,5% η Δημοκρατική Συμπαράταξη, που συμπληρώνουν την πεντάδα των κομμάτων που περνούν το όριο του 3%.

Στο 2% βρήκε η ίδια έρευνα τέσσερα κόμματα: τους ΑΝΕΛ, την Ένωση Κεντρώων, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τη νεοσύστατη Πλεύση Ελευθερίας, ενώ από 1,5% καταγράφουν Το Ποτάμι και η ΛΑΕ, ενώ στο 6,5% φθάνουν ότι δηλώνουν προτίμηση σε άλλο κόμμα. Με δεδομένο, πάντως, ότι είναι υψηλό το ποσοστό όσων εμφανίζονται αναποφάσιστοι, αφού το 20,5% των ερωτηθέντων δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ», δεν μπορεί να προδικαστεί πόσα και ποια κόμματα θα συμμετέχουν στην επόμενη Βουλή.

Αντιθέτως, εκείνο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι η εδραιωμένη πεποίθηση της πλειονότητας της κοινής γνώμης για τον νικητή των επόμενων εκλογών. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 49 ποσοστιαίες μονάδες (62% έναντι 13%).

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης