Συμβολική κατάληψη στο γραφείο του γ γ του υπουργείου Οικονομικών Γ. Μέργου έκαναν μέλη της νεολαίας του Σύριζα

συριζα, ματ, καταληψη

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να καταλάβουν το προσωπικό γραφείο του κ. Μέργου στην οδό Σταδίου αποφεύγοντας πιθανές εντάσεις με κατάληψη στο γραφείο του στο υπουργείο καθώς υπάρχει το προηγούμενο με την κατάληψη από μέλη του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας.

Οι νεολαίοι ανέβηκαν στο γραφείο του κ. Μέργου για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια αποχώρησαν όπου ανάρτησαν ένα πανό στο μπαλκόνι και έβαλαν αφίσες διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του ότι πρέπει να μειωθεί ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα.

“Μέργο των 6.000 ευρώ σου φαίνονται πολλά τα 586; Ζήσε εσύ με τόσα” Έγραφε το πανό που ανάρτησαν οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο του Γ.Γ. του υπουργείου.

Κατά την έξοδό τους στην είσοδο του κτιρίου τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν αντιμέτωποι με δυνάμεις των ΜΑΤ .

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν οτι οι αστυνομικοί τους επιτέθηκαν κάνοντας χρήση χημικών και ξυλοδαρμό, λέγοντας μάλιστα ότι οι αστυνομικοί χτύπησαν τον βουλευτή Κ. Μπάρκα.

Η ανακοίνωση που εξεδόθη:

«Οι Νέοι και οι Νέες του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, Γ.Μέργου με αφορμή τις δηλώσεις του περί ανάγκης μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της «ανάπτυξης» της κυβέρνησης Σαμαρά.

Σε μια χώρα που οι νέοι και οι νέες «απολαμβάνουν» μισθούς 500 ευρώ και η πλειοψηφία των εργαζομένων αναγκάζεται από σήμερα που λήγει η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων, γεγονός που σημαίνει ότι οι μισθοί θα καθορίζονται με υπουργική απόφαση από 1η Απρίλη, συνιστά πρόκληση ο ισχυρισμός ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι «υπεραμειβόμενοι».

Ο κ. Μέργος δεν είπε κάτι εκτός πλαισίου της μνημονιακής πολιτικής. Δεν είπε κάτι που δεν γνωρίζαμε. Απλά είπε με ξεκάθαρο τρόπο αυτό που επιβεβαίωσε μια μέρα μετά ο Όλι Ρεν και αφορά τη μνημονιακή υποχρέωση για περαιτέρω συμπίεση του εργατικού κόστους και, συνεπαγόμενα, τη μείωση του κατώτατου μισθού.

Μόνη απάντηση σε όλους αυτούς που στο όνομα της «ανάπτυξης», ετοιμάζονται να εφαρμόσουν νέα μέτρα εξαθλίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας, είναι οι συλλογικοί και ανυποχώρητοι αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονίων.

Η απεργία της Τετάρτης να γίνει η αρχή του τέλους τους. 

Όλοι και όλες στους δρόμους για την ανατροπή».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης