Στο +8% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο προς την κάλπη

Το έχουμε επισημανει πολλές φορές. Η κακη αντιπολίτευση προς τον κ. Μητσοτάκη (όχι σε όλα, καμία πρόταση, διχασμός κ.α.) είναι ένας απο τους παράγοντες που τον εδραιώνουν στην εξουσία.

Η μέτρηση της Pulse, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, δείχνει την ανθεκτικότητα της κυβέρνησης όχι μόνο απέναντι στο μεγάλο κύμα ακρίβειας, αλλά και σε σχέση με την υπόθεση των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ.

Ανάλογα ανοδική πορεία συνεχίζει να καταγράφει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να υπολείπεται κατά 8 μονάδες στο 26,5%. Στο 12% το ΠΑΣΟΚ, στο 5% το ΚΚΕ και ακολουθούν Ελληνική Λύση (4%) και ΜέΡΑ25 (3%). Αλλο κόμμα ψηφίζει το 6,5%, ενώ αναποφάσιστοι είναι το 8,5% των ερωτηθέντων.

Το συμπέρασμα είναι πως η όποια δυσπιστία καταγράφηκε προς την κυβέρνηση για το θέμα των επισυνδέσεων καλύφθηκε από την παρουσία και τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Τέλος ο κρίσιμος δείκτης της παράστασης νίκης που διαμορφώνει το πολιτικό κλίμα είνα σταθερός. Και στις τρεις μετρήσεις που έκανε η Pulse μέσα στον μήνα, η κυβερνώσα παράταξη παρέμεινε σταθερή στο 56%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανεβαίνει από το 24% στο 26%.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης