Στο νοσοκομείο Ρίου ράντζα και στο διπλανό "Ολύμπιον" 170 ελεύθερα δωμάτια - Η ώρα του Γεωργιάδη

Η είδηση αυτή κρύβει και την παθογένεια στον χώρο της Υγείας. Και θα πρέπει ο νέος υπουργός κ. Γεωργιάδης να ασχοληθεί σοβαρά με αυτό.

 Όπως έγινε γνωστό, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου βάζουν επίσημα πλέον ράντζα και φορεία στους διαδρόμους για να τοποθετήσουν ασθενείς. Την ίδια ώρα, μόλις 2 χιλμ. από το Νοσοκομείο Ρίου, υπάρχει το ιδιωτικό σύγχρονο Νοσοκομείο "Ολύμπιον" το οποίο από τα 240 κρεβάτια που διαθέτει, τα 170 είναι ελεύθερα.

Το ερώτημα είναι απλό: Γιατί το Νοσοκομείο Ρίου δεν εφαρμόζει τον νόμο της κυβέρνησης που επιτρέπει να σταλούν ασθενείς στο ιδιωτικό νοσοκομείο χωρίς να πληρώσουν ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ; Δηλαδή με έξοδα του κράτους; 

Επίσης και πάντα σύμφωνα με το νόμο, γιατί δεν κάνουν ΔΩΡΕΑΝ ΧΡΗΣΗ, των σύγχρονων μηχανημάτων του "Ολύμπιον", (κάποια δεν τα έχει καν το Ρίο) καθώς και του ιατρικού προσωπικού υψηλού επιπέδου που έχει η μονάδα; Υπάρχει απάντηση με τρία σκέλη: 

Το πρώτο: Η κυβέρνηση νομοθέτησε και μετά αδιαφόρησε να εφαρμόσει έναν σπουδαίο νόμο που στην ουσία παρέχει στον Έλληνα ασθενή ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των Νοσοκομείων της χώρας και των κλινών τους, του ιατρικού εξοπλισμού τους και των ιατρών τους.

Το δεύτερο: Τα συνδικάτα της Αριστεράς που θέλουν τα πάντα στο Δημόσιο και στην πυρά όλο τον ιδιωτικό τομέα, έχουν φτάσει ακόμα και να διαδηλώνουν για την δήθεν ιδιωτικοποίηση της Υγείας αποκρύπτοντας φυσικά ότι αυτός ο νόμος παρέχει ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ για όλους, πλήρεις υπηρεσίες.

Το τρίτο. Υπάρχουν δυστυχώς και κάποιοι γιατροί που θέλουν ασθενείς κοντά τους έστω και σε ράντζα από το να τους φύγουν σε ιδιωτικό νοσοκομείο. (Ο νοών νοήτω γιατί).

Ωστόσο δεν είναι μόνο η κυβέρνηση που χρεώνεται την αποτυχία. Είναι και οι διορισμένοι από αυτήν πρόεδροι των Νοσοκομείων και των ΥΠΕ. Αυτοί οφείλουν να εφαρμόσουν τον νόμο και δεν το κάνουν.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης