Στη Βουλή σήμερα ο Μητσοτάκης για το επίδομα ειδικών αποστολών και καλύτερων μισθών

Με την κυβέρνηση να βγαίνει προοδευτικά από το κλίμα διαχείρισης κρίσης με φόντο την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει στα κεντρικά αφηγήματα στον δρόμο προς τις κάλπες. Αυτός είναι και ο λόγος που ο πρωθυπουργός θα βρεθεί σήμερα στη Βουλή, στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να μιλήσει για το επίδομα ειδικών αποστολών που θα αποδοθεί, κλιμακωτά, στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και άλλων σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, που δεν έχουν δει αύξηση στις αποδοχές τους εδώ και χρόνια, ενώ αποδεδειγμένα έχουν βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Η υλοποίηση αυτού του επιδόματος αποτελεί την ικανοποίηση μιας υπόσχεσης της Πολιτείας από το μακρινό 2020, όταν η Τουρκία είχε δοκιμάσει τις αντοχές του στόλου μας με την κρίση του Ορούτς Ρεις και ανακοινώθηκε στη ΔΕΘ. Μετά από αρκετές παλινδρομήσεις, το επίδομα που θα δοθεί έφτασε να μην αφορά μόνο όλα τα στελέχη του Στόλου, αλλά και στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων και θα είναι ένα επιπρόσθετο «συν» στις μηνιαίες απολαβές τους, οι οποίες παραμένουν στάσιμες εδώ και χρόνια. Αυτό αποτυπώνεται και στο συνολικό κονδύλι που από τα 19 εκ. ευρώ διαμορφώνεται εν τελεί στα 25 εκ. ευρώ.

Για τον κ. Μητσοτάκη, η σημερινή του παρουσία στη Βουλή δεν θα είναι ευκαιρία να αναφερθεί μόνο στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που αποτελούν ένα προνομιακό ακροατήριο για τη ΝΔ, αλλά και για να συνδέσει αυτό το επίδομα με το κεντρικό του αφήγημα για καλύτερους μισθούς για όλους, εφόσον η ΝΔ κερδίσει μια δεύτερη τετραετία. Η κυβέρνηση, άλλωστε, το προηγούμενο διάστημα προέβη σε μια σειρά κινήσεων για την ενίσχυση του εισοδήματος, με το επίδομα των Χριστουγέννων, αλλά και το έκτακτο επίδομα για τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού στις γιορτές. Ο κ. Μητσοτάκης, παράλληλα, έχει προαναγγείλει ένα νέο μισθολόγιο σε όλο το δημόσιο από την 1/1/2024. Και ευρύτερα, στο δρόμο προς τις κάλπες, θα θίγει όλο και περισσότερο το μισθολογικό ζήτημα, με όπλο και τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού που θα ανακοινωθεί στις αρχές Μαρτίου και θα ισχύσει από 1η Απριλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης, ευρύτερα, δεν αφήνει από το ραντάρ του τα θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Αύριο συνεδριάζει με ευρεία ατζέντα, όπως είναι προγραμματισμένο, το ΚΥΣΕΑ, ενώ το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Μητσοτάκης προγραμματίζει να βρεθεί στα ναυπηγεία του Λοριάν, για να παρακολουθήσει την πρόοδο των εργασιών για την ελληνική φρεγάτα Belh@arra.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης