Σκληρή αντιπαράθεση Στουρνάρα - Τσίπρα στη Βουλή

Στουρναρας, Τσιπρας, βουλη, αντιπαραθεση,

Σκληρή αντιπαράθεση είχαν σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή ερώτηση του Αλ. Τσίπρα σχετικά με το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι απουσιάζει από τη Βουλή είπε: "Αυτό του έχουν προτείνει οι επικοινωνιολόγοι του. Κάθε φορά που έρχεται στη Βουλή για να εξηγήσει τα ανεξήγητα χάνει και πέντε μονάδες δημοτικότητας. Και έχει βρει βεβαίως τον κ. Στουρνάρα ο οποίος είναι πρόθυμος, άλλωστε δεν είναι και εκλεγμένος, άλλωστε στην κοινή γνώμη έχει αποτυπωθεί ως ένας οικονομολόγος, που εάν δεν ήταν υπουργός, θα μπορούσε να ήταν και εκπρόσωπος της τρόικας γιατί έχει ταυτόσημες απόψεις"

Ο υπουργός σήκωσε το γάντι και απάντησε πως «απευθύνεστε με λαϊκισμούς και ψέματα στα κατώτερα ένστικτα. Ανήκουμε σε διαφορετικούς κόσμους γιατί εγώ λέω αλήθειες και εσείς ψέματα» ενώ επισήμανε «το τελευταίο διάστημα αποκαλύπτονται τα αδιέξοδά σας. Συνεχώς μπερδεύεστε μεταξύ αναστολής και κατάργησης του Μνημονίου. Επιτέλους πείτε μας τι θέλετε». Πάντως ο κ. Τσίπρας απέφυγε να απαντήσει αυτή την φορά για το τι θα πράξει αναφορικά με το Μνημόνιο, ξεκαθάρισε όμως προς την κυβέρνηση πως «αν νομίζετε ότι θα έχει ασυλία η κυβέρνησή σας και η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ κάνετε λάθος. Δεν θα υπάρξει αναστολή αλλά κατάργηση και ακύρωση της ασυλίας σας»

Αναφορικά με την λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ο κ. Τσίπρας μίλησε για «κούρεμα και πρωτοφανή υποεκτίμηση της αξίας της Δημόσιας περιουσίας» ενώ απευθυνόμενος προς τον υπουργό είπε «καταργείτε την δημοκρατία, δεν κάνετε ούτε για διαχειριστές ούτε για επιστάτες της δημόσιας περιουσία». 


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης