Σε κάλπες για εκλογή προέδρου 24 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ-Συνέδριο 1-3 Νοεμβρίου

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, αποφάσισε τη διεξαγωγή συνεδρίου του κόμματος από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου, ενώ η εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί σε δύο γύρους.

Ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί στις 24 Νοεμβρίου και ο δεύτερος, εφόσον χρειαστεί, την 1η Δεκεμβρίου. Αυτή η απόφαση ήρθε μετά από έντονες συζητήσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της εσωκομματικής διαδικασίας, με στόχο την επιλογή ηγεσίας που θα οδηγήσει το κόμμα στη νέα εποχή μετά την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη.

Τελικά, κατόπιν ψηφοφορίας με 18 ψήφους υπέρ και 3 κατά (κατά πληροφορίες καταψήφισαν οι Θεοδώρα Τζάκρη, Παύλος Πολακης και ΟλυμπίαΤελιγιορίδου) το τελικό οργανόγραμμα που αποφασίστηκε, είχε ως εξής:

-Διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου:

1-3 Νοεμβρίου

-Εκλογή νέου Προέδρου

Πρώτος γύρος 24 Νοεμβρίου και

Δεύτερος γύρος 1 Δεκεμβρίου

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, βρέθηκε χωρισμένη σε δύο «στρατόπεδα» σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών διαδικασιών, ωστόσο κατέληξε σε μια συμβιβαστική λύση.

Η πλειοψηφία, αποτελούμενη από την ομάδα των «87», πρότεινε να διεξαχθεί το συνέδριο από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου, με την εκλογή νέου προέδρου να πραγματοποιηθεί σε δύο γύρους, στις 24 Νοεμβρίου και, αν χρειαστεί, την 1η Δεκεμβρίου. Αντίθετα, ο Παύλος Πολάκης και οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη ζητούσαν άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Η τελική απόφαση θεωρείται ένας συμβιβασμός που αποσκοπεί στην εξομάλυνση της έντασης στο εσωτερικό του κόμματος και την προετοιμασία για την εκλογή ηγεσίας που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στη νέα εποχή.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης