ΣΔΟΕ και δικαστές: «Ψάχνουν» Λαλιώτη και Βάσω Παπανδρέου

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι ξεσκόνισε τα συρτάρια και έβγαλε στην επιφάνεια ξεχασμένους φακέλους και καταγγελίες και δίνοντας άμεση προτεραιότητα αποφασίζει τη διερεύνησή τους. Τρία πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ -πανίσχυροι υπουργοί και κομματικοί παράγοντες την περίοδο 1996-2003- οι Κώστας Λαλιώτης, Βάσω Παπανδρέου και Ανδρέας Μακρυπίδης, μπαίνουν στο μικροσκόπιο των φορολογικών αρχών.

Ειδικότερα με εμπιστευτικό έγγραφο η Ειδική Διεύθυνση Ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς του ΣΔΟΕ, ζητά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ξεσκονίσει τα περιουσιακά στοιχεία δύο πρώην υπουργών, ενός πρώην βουλευτή και συγγενικών τους προσώπων. Το έγγραφο που αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ» στάλθηκε στις 25 Φεβρουαρίου, φέρει τον χαρακτηρισμό «Εμπιστευτικό/Επείγον» και έχει αριθμό πρωτοκόλλου ΕΜΠ. Ε 378.

Η Ειδική Γραμματεία του ΣΔΟΕ ζητά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στοιχεία για τον κ. Λαλιώτη, τη σύζυγό του και γνωστή ψυχίατρο Μαρίνα Οικονόμου, την κυρία Παπανδρέου, τον κ. Μακρυπίδη και τη σύζυγό του Χριστίνα.
Το ΣΔΟΕ ζητά εξαιρετικά αναλυτική πληροφόρηση και προσδιορίζει επακριβώς τι πρέπει να ελεγχθεί. Χαρακτηριστικά ζητά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αν ο κ. Λαλιώτης, η κυρία Παπανδρέου, ο κ. Μακρυπίδης και οι συγγενείς τους είχαν μετοχές, ομόλογα, παράγωγα προϊόντα, ξένες μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια κ.λπ.

Ζητά να πάρει τα τυχόν ευρήματα του ελέγχου σε ηλεκτρονική μορφή και να αναφέρονται όλες οι κινήσεις τους, όπως και η αναλυτική κίνηση των χρηματικών συναλλαγών και των τραπεζών μέσω των οποίων έγιναν οι κινήσεις.
Πρέπει να τονιστεί ότι η διενέργεια της συγκεκριμένης έρευνας δεν σημαίνει ότι ο κ. Λαλιώτης, η κυρία Παπανδρέου, ο κ. Μακρυπίδης και οι συγγενείς τους έχουν διαπράξει κάποιο φορολογικό αδίκημα.

Ωστόσο, δεν είναι απλή, αλλά ούτε και συνηθισμένη περίπτωση να «ξετινάζονται» όλες οι οικονομικές κινήσεις δύο πρώην υπουργών, ενός βουλευτή και στενών συγγενών τους και μάλιστα για μια τόσο μεγάλη χρονική περίοδο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης