Σαμαράς : Αποφασίζω και διατάζω (αν και δεν έχω πουθενά πλειοψηφία): Κλέινω σήμερα την ΕΡΤ. Απολύονται ΟΛΟΙ!

Κλέινει σήμερα το βράδυ η ΕΡΤ και απολύεται όλο το προσωπικό. Θα επαναλειτουργήσει προσλαμβάνοντας από το μηδέν. "Εστία σπατάλης και διαφθοράς" κατά τον κ. Κεδίκογλου η κρατική τηλεόραση.

Για μια ακόμη φορά ο Αντώνης Σαμαράς "αποφασίζει και διατάζει", χωρίς να ρωτά κανέναν. Ούτε τους δυο εταίρους του (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) στην κυβέρνηση. Κλείνει την ΕΡΤ, απολύει και την ξανανοίγει! Από το 1986 που άλλαξε το Σύνταγμα, η  χώρα συνταγματικά έχει μόνο πρωθυπουργό-δυνάστη και όχι θεσμούς που ετσιθελικά παρακάμπτονται.

Ο Σαμαράς ενώ έχει μειοψηφία στην Βουλή, περνά το θέμα της ΕΡΤ με Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (δεν αναφέρεται ρητώς στην ΕΡΤ αλλά σε μία ομάδα ΔΕΚΟ). Με αυτήν παρέχεται εξουσιοδότηση στους υπουργούς Οικονομικών, Δημοσίας Τάξης και τον κατά περίπτωση αρμόδιο υπουργό που εποπτεύει την ΔΕΚΟ να προβούν με αποφάσεις τους στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας μετά την αναστολή λειτουργίας της.

Ο πρωθυπουργός με ένα σμπάρο πετυχαίνει δυο τρυγόνια. Και θα απολύσει 2.626 ανθρώπους (αρκετοί διπλοθεσίτες είναι η αλήθεια- άλλοι μιλούν για 2.907 απολύσεις) και θα εγκαταστήσει μια κομματική πραγματικότητα υπέρ του.

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στο στόχαστρο είναι κυρίως η Δημόσια Τηλεόραση. Στο νέο σχήμα θα παραμείνει τμήμα μόνον των περίπου 2.800 εργαζομένων που σήμερα μισθοδοτούνται από την ΕΡΤ. Θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου πρόταση επαναπρόσληψης...  Οι εργαζόμενοι είτε θα οδηγηθούν σε εθελουσία έξοδο – πρόωρη συνταξιοδότηση είτε θα απολυθούν με τις διατάξεις που ισχύουν για τον ιδιωτικό τομέα.

Παραμένει άγνωστο τί θα συμβεί με δραστηριότητες της ΕΡΤ, όπως τα μουσικά σύνολα, καθώς κατά τα λοιπά θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξει ριζική συρρίκνωση και στους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ αποφάσισαν να λειτουργήσουν την κρατική τηλεόραση, κοινοποιώντας ταυτόχρονα στο κοινό τις θέσεις τους. Επίσης, το πρόγραμμα της τηλεόρασης και των ραδιοφώνων θα γίνεται κανονικά.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης