Πως Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης παραπλανούν τον κοινό νου. Επίκειται και ανασχηματισμός για να μπουν στην κυβέρνηση

Πίσω από το δαχτυλό τους προσπαθούν να κρυφτούν οι τρείς πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης. Οι δημόσιες τοποθετήσεις τους είναι μνημείο προσπάθειας παραπλανησης της κοινής νοημοσύνης.

- Η κυβέρνηση δια των Σαμαρά - Στουρνάρα υποκρίνεται ότι διαπραγματεύεται όταν οι πάντες γνωρίζουν ότι η τρόικα ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΎΕΤΑΙ ΑΛΛΆ ΑΠΑΙΤΕΙ. Συνεπώς για ποια διαπραγμάτευση ομιλούν αυτοί οι δυο όταν απλώς... στο τέλος λένε "ναι" σε ότι ζητά η τρόικα;

- Ο κ. Βενιζέλος. ξεπέρασε κάθε προηγούμενο κακό εαυτό του: Ζήτησε από τον Σαμαρά να προτείνει ισοδύναμα μέτρα όταν είναι πασίγνωστο ότι τα περίφημα ισοδύναμα μέτρα ως όρο και ουσία ΤΑ ΑΚΥΡΩΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ως υπ. Οικονομικών. Αυτός ήταν που έλεγε στην τρόικα ότι θα υπάρχουν έσοδα 2 δισ. ευρώ από φοροδιαφυγή και τελικά ήταν... 100 εκατ. ευρώ. Αποτέλεσμα η τρόικα να μην συζητά πια ΠΟΤΕ για ισοδύναμα.

- Ο κ. Κουβέλης εξελίσσεται σε γραφικό πρόσωπο. Αφού έβαλε Σαμαρά - Βενιζέλο, να υπογράψουν μαζί του ότι δε θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, για να συγκυβερνήσει, τώρα που μόνο οριζόντιες περικοπές συμφωνούν, ισχυρίζεται ψευδώς ότι "τίποτε δεν έχει συμφωνηθεί". Φυσικά έχουν συμφωνηθεί περί τα 9 δισ. ευρώ σε οριζόντιες περικοπές.

Ο ίδιος ο κ Στουρνάρας είπε ότι υπάρχει συμφωνία σε μεγάλο μέρος του πακέτου και πως παραμένει όμως ανοικτό ένα κομμάτι των μέτρων που αφορά κυρίως τον εκσυγχρονισμό του κράτους,

Διαψεύδοντας... ψευδόμενος (τον κ. Στουρνάρα) ο κ. Φ. Κουβέλης, δήλωσε ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και δεν έχει «κλείσει» τίποτα οριστικά. «Όσοι βιάστηκαν να αναφέρουν ότι έχει τελειώσει, έκαναν λάθος» είπε!!!

Τέλος ο κ. Βενιζέλος μάλλον στον κόσμο του, διαβεβαίωνε ότι "το ΠΑΣΟΚ εγγυάται την οριστικοποίηση και ψήφιση των μέτρων" (ξεχνά ότι αυτά τα μέτρα είναι 'αδικα και απεχθή;) και...  επανέλαβε την αντίθεσή του στον οριζόντιο χαρακτήρα τους. Δηλαδή εγγυώμεθα ότι θα ψηφιστούν και ταυτοχρόνως τα καταγγέλουμε ως... οριζόντια!

Και ο επίλογος: Επίκειται και ανασχηματισμός (μετά τα μέτρα φυσικά) για να μπουν στην κυβέρνηση και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ..!

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης