Προβάδισμα 5+ μονάδων ο ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα 5,3 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 36% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 30,7%. Τρίτο κόμμα σύμφωνα με την μέτρηση είναι το Ποτάμι με 7,2% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,9%, οι ΑΝ.ΕΛ. με 4,2%, το ΠΑΣΟΚ με 4%. Το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου καταγράφει ποσοστό 1,6%, το ΛΑΟΣ 1,2% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος καταγράφεται στο 9,1%.

Παράλληλα, στην εκτίμηση των κοινοβουλευτικών εδρών ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 147, η ΝΔ 83, το Ποτάμι 20, η Χρυσή Αυγή 15, το ΚΚΕ 13, ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Ελληνες από 11. 

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει το υψηλό 81% με τη ΝΔ να βρίσκεται στο 14%. Ωστόσο, μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλ. Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο πρώτος έχει προβάδισμα με 36% και ακολουθεί ο δεύτερος με 29%. 

Στο δίλημμα μεταξύ αυτοδύναμων κυβερνήσεων και κυβερνήσεων συνεργασίας οι πολίτες τάσσονται υπέρ της δεύτερης λύσης με 65%. Επίσης, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (68%) υποστηρίζει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση. 

Παρ’ όλα αυτά, το 57% θεωρεί ότι είναι πιο σημαντικό να παραμείνουμε στο ευρώ, έναντι του 37% που πιστεύει ότι πρέπει να ανατρέψουμε τα μνημόνια.

Προβάδισμα πέντε μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας Αυγής.  

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 35% και αυτό της ΝΔ στο 30%, ενώ εκτιμά ότι το πρώτο κόμμα παίρνει 144 έδρες.

Στη τρίτη θέση βρίσκεται Το Ποτάμι με 7%, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ με 6%, το ΠΑΣΟΚ με 5,5% και οι ΑΝ.ΕΛ με 3,5%.  Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών συγκεντρώνει το 2,5% των ερωτηθέντων, ενώ πολύ υψηλό είναι και το ποσοστό των αναποφάσιστών, 21%.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης