Πολύ πιθανή μια πλήρης αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού. Η κοινωνία ασφυκτιά μ ένα πολιτικό σύστημα που όχι μόνο δεν αλλάζει αλλά κρατά σε ομηρία αλόκληρη τη χώρα.
Υποβλήθηκε από m.t στις Πέμ, 10/11/2011 - 18:28.
Στην Ελλάδα το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αδυναμία των Ελλήνων πολιτών να απαλλαγούν από πολιτικά πρόσωπα που οδηγούν τη χώρα στο γκρεμό. Οι Έλληνες δεν έχουν κανέναν πρακτικό τρόπο να "ξεφορτωθούν", όλους όσους οριστικά απορρίπτουν. Για πρώτη φορά πάντως έχει γίνει κοινή συνείδηση η φοβερή ανεπάρκεια, τα ψεύδη, η ιδιοτέλεια, ο θεατρινισμός των πολιτικών, που αντί να παράγουν έργο, ασχολούνται μόνο με την επιβίωσή τους, αδιαφορώντας για τις σοβαρές συνέπειες που έχει υποστεί η χώρα κάθε φορά.
Οι εξελίξεις στην Ελλάδα με την κυβέρνηση Παπαδήμου δεν πρόκειται να αλλάξουν την κατάσταση. Η χώρα θα συνεχίσει να βυθίζεται στην ύφεση, η λιτότητα θα φέρει τους πολίτες στους δρόμους, η ανυποληψία των πολιτικών θα μεγαλώσει. Η απάντηση των πολιτών; Δεν... μπορεί να προβλεφθεί. Το σίγουρο είναι ότι θα δημιουργηθούν νέα κόμματα, ενώ η ψήφος των πολιτών στις επόμενες εκλογές θα είναι... εκδικητική. Πολλά πρόσωπα που σήμερα αδίστακτα προκαλούν στα τηλεπαράθυρα, δεν έχουν κανένα πολιτικό μέλλον, θα χαθούν από το προσκήνιο.
Η συνεχιζόμενη κρίση και η αδυναμία του πολιτικού συστήματος να ανταπεξέλθει θα φέρουν εξελίξεις πρωτόγνωρες για τη χώρα.
Στο μεταξύ, ως ελπίδα για τους Ελληνες στην προσπάθεια εξομάλυνσης της πολιτικής ζωής και αντιμετώπισης τη οικονομικής κρίσης παρουσιάζει το βρετανικό δίκτυο BBC την τοποθέτηση του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ και Λουκά Παπαδήμου στην ηγεσία της νέας κυβέρνησης της χώρας.
«Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας καλείται να σώσει για τη χώρα του την παραμονή στην ευρωζώνη» σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο Bloomberg προσθέτοντας ότι ο ίδιος ήταν που οδήγησε την Ελλάδα στο κοινό νόμισμα και σε ρυθμούς ανάπτυξης μεγαλύτερους της Γερμανία και της Γαλλίας πριν από μία δεκαετία ως πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος την περίοδο 1994 -2002.
Η γαλλική εφημερίδα Le Monde αναφέρει: «η αγωνία έλαβε τέλος μετά από τέσσερις ημέρες διαπραγματεύσεων». Σε ειδικό άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης η εφημερίδα χαρακτηρίζει τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας ως «υπέρμαχο της λιτότητας» ενώ μνημονεύει την «αντίθεσή του σε ένα μεγαλύτερο κούρεμα του χρέους σε σχέση με τη συμφωνία του Ιουλίου» σε άρθρο του στους Financial Times πέντε ημέρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.
Η επίσης γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos σημειώνει ότι «μετά το ψυχόδραμα των τεσσάρων ημερών (…) η Αθήνα μπορεί να ελπίζει στην επιτάχυνση της εκταμίευσης της έκτης δόσης που θα απομακρύνει την πιθανότητα πτώχευσης στο άμεσο μέλλον».
New York Times: «Ενας σεβαστός οικονομολόγος με πατρικό ύφος»
«Από πανδαιμόνιο ξεπήδησε η λύση Παπαδήμου» αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο σημειώνει ότι το όνομα του πρώην τραπεζίτη της ΕΚΤ βρισκόταν από την αρχή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και για το λόγο αυτό ο κ. Παπαδήμος πήρε τη Δευτέρα το βράδυ το αεροπλάνο για να βρεθεί από τη Βοστώνη στην Αθήνα. Την Τρίτη το πρωί όλα έδειχναν ότι υπήρχε διακομματική συμφωνία η οποία όμως χάλασε λίγο αργότερα, αναφέρει το Reuters.
«Κι έτσι άρχισε το ''ψάρεμα''. Ονόματα δικαστών και απόμαχων πολιτικών ακούγονταν από τους διαδρόμους. Η 10η Νοεμβρίου έφτασε επιτέλους αλλά η ζημιά στην εικόνα της πολιτικής είχε ήδη γίνει» αναφέρει το πρακτορείο.
Για έναν «σεβαστό οικονομολόγο με πατρικό ύφος» που θα ηγηθεί μιας κυβέρνησης ενότητας με σκοπό «να εγκρίνει τάχιστα τα σκληρά μέτρα που συνδέονται με την ευρωπαϊκή βοήθεια» κάνουν λόγο οι New York Times. Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα ο ίδιος επιμένει ότι τα μέτρα που απαιτούνται για την επιτυχία της μεταβατικής κυβέρνησης «μεταφράζονται» σε τουλάχιστον έξι μήνες διάρκεια ζωής στο νέο σχήμα.
Οι αυταρχικές χώρες είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος για την Δημοκρατία και την Δύση. Ο αυταρχισμός τι κάνει; Μεταμφιέζεται σε (δήθεν) Δημοκρατία.
Κάνει εκλογές, διατηρεί Κοινοβούλια, υιοθετεί λειτουργίες του δυτικού τρόπου ζωής π.χ. στην οικονομία, ακόμα και στην κοινωνία αλλά αυτή είναι η βιτρίνα.
Υποβλήθηκε από ουτις στις Κυρ, 03/10/2021 - 13:35.
Είχε πράγματι πλάκα η ιδέα το Πεδίον του Άρεως να ονομαστεί... "Mars Field" για τους τουρίστες. Έβαλαν και ταμπέλες οι αθεόφοβοι και έτσι ενώ ο τουρίστας έβλεπε στο χάρτη "Pedion Areos", όταν θα γύριζε στην πατρίδα του θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι στην Ελλάδα πήγε και στον πλανήτη... Άρη.
Αν δηλαδή ένα χωριό ονομάζεται Πέτρες το γράφουμε Stones κι αν ποτέ το βρει ο τουρίστας γράψτε μας. Όμως η πλάκα συνεχίζεται ακόμα καλύτερη στο διαδίκτυο όπου ονοματίστηκαν εκ νέου όλες οι στάσεις του Μετρό. Δείτε τη χιουμοριστική προσέγγιση.