ΠΑΣΟΚ: Ψηφίστε "χρήσιμα"

Τέσσερις ημέρες πριν οι ψηφοφόροι κληθούν να προσέλθουν στις κάλπες, το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει ρυθμούς ώστε να είναι επιτυχημένη η σημερινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο κλειστό του Σπόρτιγκ, αισιοδοξώντας πως το μήνυμα που θα στείλει θα βοηθήσει να ανέβουν τα ποσοστά του κόμματος.

Με βασικό της σύνθημα την «κρίσιμη» και «χρήσιμη» ψήφο, η Χαριλάου Τρικούπη επιχειρεί να αναδείξει τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να την εμπιστευθεί ο πολίτης, ενώ σε ανάλογη βάση κινούνται και τα τελευταία της τηλεοπτικά σποτ, που «παίζουν» με την ευθύνη και την εμπειρία για σωστό «σχέδιο πτήσης» της χώρας το επόμενο διάστημα, ανεξαρτήτως πιλότου. 

Το ΠΑΣΟΚ άλλωστε διεκδικεί την τρίτη θέση ως «εγγυητής» της εθνικής σταθερότητας, με τους αναλυτές των δημοσκοπήσεων στην Χαριλάου Τρικούπη να αισιοδοξούν για το «γύρισμα του ματς» εξαιτίας της παραδοσιακής ικανότητας του ΠΑΣΟΚ να συσπειρώνει τις δυνάμεις του τις τελευταίες ημέρες πριν από τις εκλογές. 

Ήδη, παρατηρούν περιορισμό των διαρροών που είχε ο χώρος προς το Ποτάμι, το οποίο και βρέθηκε –διόλου τυχαία- χθες στο στόχαστρο της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Εύας Καϊλή. 

Καταλογίζοντάς του ότι «τα αντανακλαστικά του εξαντλούνται σε προσωπικές επιθέσεις στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, διότι είναι "ο άνθρωπος που ξέρει τη δουλειά" όπως λέει», η κ. Καϊλή δήλωσε ότι «καταλαβαίνουμε το άγχος του επικεφαλής του Ποταμιού να αποδείξει κάτι, όταν υποστηρίζει πως είναι καλός στα παζάρια, γιατί ξέρει από πώληση και αγορά... Άλλο όμως να έχεις εμπειρία για να διαχειριστείς εθνικά ζητήματα, και άλλο το παζάρι με τον προμηθευτή»…

Άφησε δε αιχμές για ανακολουθία, σημειώνοντας την πρακτική να υποστηρίζει κανείς την πολιτική χωρίς πολιτικούς, αλλά να αθροίζει προεκλογικά «περιφερόμενους πολιτικούς», από τον ακραίο Νεοφιλελευθερισμό της Δράσης έως την πρώην ΔΗΜΑΡ, για μια «νέα ΔΗΜΑΡ», όπως συνηθίζουν να αποκαλούν το Ποτάμι στο «πράσινο» στρατόπεδο.

Τονίζοντας την κρισιμότητα της ψήφου στις εκλογές της Κυριακής, «και για να μην πάρει την τρίτη εντολή η Χρυσή Αυγή», η ίδια κάλεσε τους πολίτες να προτιμήσουν τους «χρήσιμους» και «υπεύθυνους», από τους «ευχάριστους»…

Επίθεση όμως εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ και προς τα δύο κόμματα που διεκδικούν την εξουσία. Με τον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επαναλαμβάνει χθες τα περί προσπάθειας εκφοβισμού εκ μέρους της ΝΔ και εκστρατείας εφησυχασμού εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε μία «επαρκή δύναμη» ώστε την επόμενη μέρα να παίξει εγγυητικό ρόλο. 

Η Χαριλάου Τρικούπη άλλωστε, επιμένει στην ανάγκη κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ή πάντως επαρκών συναινέσεων από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου που έχουν φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό, με στόχο την οριστική έξοδο από την κρίση. 

Στο ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους ότι δεν είναι «κυβερνητικοί μπαλαντέρ» και δεν επιδιώκουν να είναι οπωσδήποτε στην κυβέρνηση, εμμένουν όμως στην αρχική τους πρόταση για σύσταση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, την επομένη κιόλας, ει δυνατόν, των εκλογών… 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης