ΠΑΣΟΚ: Δυσφορία εντός του κόμματος για τις άστοχες δηλώσεις περί φόρων

Επιχείρηση απεγκλωβισμού από την προγραμματική περιδίνηση αναπτύσσει η Χαριλάου Τρικούπη και το ΠΑΣΟΚ μετά τις άστοχες δηλώσεις στελεχών της.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνει λόγο για «αδιανόητη προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας» και χρεώνει στην Πειραιώς «διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων πιο πολύ από ποτέ». Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της τελευταίας τετραετίας υποστήριξε χθες από την Πολίχνη ότι «τα 2/3 των φορολογικών εσόδων προέρχονται από έμμεσους φόρους, που πλήττουν τους πιο φτωχούς Έλληνες και τη μεσαία τάξη», ενώ προσπάθησε να στραφεί στο κυβερνητικό «αποτύπωμα» της ΝΔ θέτοντας τα εξής ερωτήματα για την Υγεία και την Παιδεία: «Πώς είναι δυνατόν να μη στηρίζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, όταν υπάρχουν οι λίστες της ντροπής στα χειρουργεία; Πώς είναι δυνατόν να μη στηρίζουν τη δημόσια Παιδεία, όταν τα παιδιά μας θέλουν καλύτερες υπηρεσίες και περισσότερα εφόδια για να αντέξουν τις σημερινές δύσκολες συνθήκες;».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει φορολογική δικαιοσύνη και αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων- η Νέα Δημοκρατία δια του Γραμματέα της, Παύλου Μαρινάκη τονίζει πάντως ότι «μετά από τις κωμικοτραγικές αντιφάσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την κοστολόγηση του προγράμματός τους, έφτασαν στο σημείο να το εξαφανίσουν τελείως!». Η Χαριλάου Τρικούπη απαντά ότι επρόκειτο για το πρόγραμμα που είχε τεθεί από το φθινόπωρο σε διαβούλευση κι ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης πριν τις πρόσφατες εκλογές έκανε δημόσια θεματική εκδήλωση παρουσιάζοντας τις 12 προγραμματικές προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ. Το πιο αναλυτικό και εξιδεικευμένο πρόγραμμα ενδέχεται να αναρτηθεί εκ νέου, μαζί μετά 12 σημεία, στην ιστοσελίδα τους.

«Είχαν συνηθίσει από μια αντιπολίτευση, η οποία έλεγε πράγματα τα οποία δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν. Και ο κ. Μητσοτάκης δεν απολογείται για όσα έχει πράξει μέχρι σήμερα», επανέρχεται και δηλώνει εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ. Αύριο αναχωρεί για την Κρήτη, όπου θα κάνει διήμερη περιοδεία σε Λασίθι, Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Την Κυριακή θα βρεθεί στη Ρόδο, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα δώσει έμφαση στη μάχη του λεκανοπεδίου, στοχεύοντας στην αύξηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, που μόνο στην περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής κατάφερε να «προσπεράσει» το ΚΚΕ και να βρεθεί στην τρίτη θέση.


Στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν κρύβουν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τη δυσφορία τους, σχολιάζοντας αρνητικά τις δημόσιες εμφανίσεις και δηλώσεις άλλων της «πρώτης γραμμής», όσον αφορά στο πρόγραμμα του κόμματος. Υπογραμμίζουν δε, ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να κάνει άλλα λάθη και να θολώσει τη στρατηγική του στόχευση εν’ όψει των επαναληπτικών εκλογών»

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης