Παραπομπή Βουλγαράκη για 117.000 ευρώ αδήλωτα (της συζύγου)

Ο Βουλγαράκης παραπέμπεται για 117.000 ευρώ, ενώ ο Κεφαλλογιάννης όχι. Ιδού τι έχει συμβεί: Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Αικατερίνη Πελέκη φέρεται να είχε ποσό 117.000 ευρώ στην HSBC ως συνδικαιούχος σε offshore εταιρεία και το οποίο δεν είχε καταγραφεί ποτέ στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλλε το ζεύγος Βουλγαράκη στη Βουλή.

Οι εξηγήσεις του κ. Βουλγαράκη δεν κρίθηκαν επαρκείς, με αποτέλεσμα η Επιτροπή Ελέγχου να αποφασίσει ομόφωνα την παραπομπή του φακέλου του πρώην υπουργού στον εισαγγελέα Εφετών. Ο,τι είχε γίνει δηλαδή πριν από περίπου έναν χρόνο με την υπόθεση της κ. Μπακογιάννη για το εκατομμύριο του συζύγου της, Ισίδωρου Κούβελου.

Αντίθετα επαρκείς κρίθηκαν οι εξηγήσεις του γραμματέα της ΝΔ, Μ. Κεφαλογιάννη, για την εμπλοκή της συζύγου του στη λίστα Λαγκάρντ, με την επιτροπή να κλείνει το θέμα. Ο κ. Κεφαλογιάννης εξήγησε ότι πρόκειται για περιουσιακό στοιχείο της συζύγου του από κληρονομιά, το οποίο αποδεικνύεται ότι είχε δηλωθεί στο «πόθεν έσχες» μόλις απεβίωσε η κληροδοτούσα γιαγιά της συζύγου του.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης