Παπακωνσταντίνου: Δεν το έκανα εγώ - ΕΛΑΣ: Μπορούμε να βρούμε τον δράστη

Λαβωμένος και μετριοπαθής εμφανίστηκε στην τηλεόραση ο Γ. Παπακωνσταντίνου (Έλλη Στάη) δηλώνοντας: "Ο χειρισμός δεν ήταν ο καλύτερος και έτσι εγώ είμαι ανοιχτός σε μια σειρά από υποψίες και κατηγορίες».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, αρνήθηκε κάθε σχέση με την αλλοίωση της λίστας, και έβγαλε κάθε ευθύνη από τους στενούς του συνεργάτες, αναλαμβάνοντας το βάρος για την αντιγραφή και τη φύλαξη της λίστας επί υπουργίας του.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης άφησε σαφείς αιχμές για τον χειρισμό και τον διάδοχό του στο υπουργείο Οικονομικών και νυν αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο.

Υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ότι υπήρχαν ονόματα συγγενών του στη λίστα, λέγοντας ότι ήταν εντός του cd διάφορα αρχεία, ότι έλαβε το απόρρητο υλικό στις αρχές Οκτωβρίου του 2010, ότι πάντα ήξερε ότι το πρωτότυπο παραμένει στις γαλλικές αρχές.

Ο πρώην υπουργός επανέλαβε δημοσίως όσα με έμφαση διατυπώνει τις τελευταίες μέρες στους συνομιλητές του, αποδεχόμενος την κριτική περί αλαζονείας, προσθέτοντας ότι τώρα «προφανώς δεν θα έκανα τα ίδια, αλλά διαφορετικά πράγματα, κατ' αρχάς για να προστατεύσω τον εαυτό μου και να μην αδικηθεί η προσπάθειά μου κατά της φοροδιαφυγής». Αυτό, δε, που είπε είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την έλευση της λίστας και του είπε «προχώρα».

Στο μεταξύ αστυνομικοί της Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος δηλώνουν ευθέως ότι: «Πιστεύουμε ότι λόγω ηλεκτρονικού αναλφαβητισμού, θα υπάρχουν ίχνη στο στικάκι, τα οποία θα μπορούσαν να αποκαλύψουν πολλά στοιχεία για την ταυτότητα της επεξεργασίας που έχει υποστεί η λίστα, καθώς και για την πορεία της από... υπολογιστή σε υπολογιστή".

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης