Πάνε για Τζιτζικώστα στη Νέα Δημοκρατία

Μέρες φαίνεται να μετράει ο Αντώνης Σαμαράς στη Νέα Δημοκρατία, εάν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις που φέρνουν τον τέως πρωθυπουργό να βρίσκεται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση.

Και είναι προφανές ότι δεν θα μπορεί κυριολεκτικά να σταθεί στην καρέκλα του προέδρου στην περίπτωση που η κυβέρνηση έλθει σε μια επωφελή για τη χώρα συμφωνία με τους εταίρους – δανειστές.

Ήδη, η Ντόρα Μπακογιάννη φέρεται αποφασισμένη να θέσει θέμα ηγεσίας στην επικείμενη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος εναρμονίζεται και η πρωτοβουλία της Μαριέττας Γιαννάκου να παραθέσει δείπνο σε βουλευτές και κομματικά στελέχη.

Όσο για την επόμενη μέρα, η οποία αργά ή γρήγορα θα έλθει, το όνομα που ακούγεται περισσότερα από όλα είναι αυτό του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που καθιστούν την περίπτωση του ιδιαίτερα ελκυστική ώστε να αποτελέσει, μεταξύ άλλων, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και τον «αντι Τσίπρα».

Είναι νέος στην ηλικία, μόλις 37 ετών, άφθαρτος, με σοβαρό πολιτικό λόγο και μετριοπαθές προφίλ, ενώ την επιλογή του «φωτογράφισε» πρόσφατα και ο Κώστας Καραμανλής, κάνοντας λόγο για «λύση εικοσαετίας» στην οποία θα πρέπει να προχωρήσει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης