Ο Παπακωνσταντίνου γνώριζε τα πάντα για την λίστα Λαγκάρντ

Ο... ανθρωποκυνηγός Παπακωνσταντίνου (αυτόφωρο 20 μηνών και βιομηχανοποίηση συλλήψεων φορο-οφειλετών), γνώριζε τα πάντα για την λίστα Λαγκάρντ από την αρχή..! Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών επί των ημερών του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, κ. Ηλ. Πλασκοβίτης, παραδέχθηκε στη νέα κατάθεση που έδωσε ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής, ότι η επικοινωνία του με τις γαλλικές αρχές πριν την παραλαβή της λίστας Λαγκάρντ δεν περιοριζόταν μόνο …σε τηλεφωνήματα, όπως είχε πει στην αρχική του κατάθεση.

Αποκάλυψε ότι έστειλε εμπιστευτικό έγγραφο στους γάλλους ομολόγους του κατ’ εντολή του κ. Παπακωνσταντίνου (!) προκειμένου να παράσχουν στον υπουργό πληροφορίες για τους έλληνες καταθέτες του εξωτερικού.

Όσον αφορά το περιβόητο ψηφιακό υλικό με τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είχε καμία οπτική επαφή με το παραληφθέν cd το οποίο χειρίστηκε αποκλειστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου. Επιπλέον, φέρεται να είπε ότι τόσο το cd, όσο και το σχετικό έγγραφο που εστάλη με τη δική του υπογραφή στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών έπρεπε να είχαν πρωτοκολληθεί.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης