Ο Ν. Ανδρουλάκης έχει πλήρες σχέδιο και για την συνέχεια

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έλαβε τυχαία χθες βράδυ μια καθαρή εντολή, που φαίνεται πως τον τοποθετεί – τουλάχιστον για σημαντικό χρονικό διάστημα – σε θέση απόλυτης ισχύος στη Χαρ. Τρικούπη. Είχε εργαστεί σκληρά επί 8 χρόνια για να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ δημιουργώντας θύλακες υποστήριξης σε όλη τη χώρα.

Κυρίως ο Ν. Ανδρουλάκης είχει σχέδιο. Τίποτε δεν άφησε στην τύχη του. Και είναι βέβαιο ότι έχει σχέδιο και για την συνέχεια με εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα, ενίσχυση της βάσης του ΠΑΣΟΚ και μέσα από το διαδίκτυο, ξεκάθαρες θέσεις σε ότι απασχολεί τη χώρα και κυρίως υγιή αντιπολίτευση.

Το ΚΙΝΑΛ βγήκε από μια ιδιαίτερα φορτισμένη και απρόβλεπτη προεκλογική περίοδο με μεγάλο κέρδος τη συμμετοχή των 270.000 πολιτών.

Οι εκλογές, ωστόσο, περνούν στην ιστορία και πλέον η Χαρ. Τρικούπη καλείται να μετατρέψει την αλλαγή σελίδας από αφήγημα σε πραγματικότητα.

Σε σύγκριση με το 2017, το ΚΙΝΑΛ είναι σαφώς πιο ομοιογενές (σχεδόν αμιγώς πασοκικό) και οι ευρύτεροι συσχετισμοί φαίνονται ευνοϊκότεροι.

Οι πρώτες επιλογές Ανδρουλάκη έρχονται άμεσα: για πρώτη φορά το ΚΙΝΑΛ δεν θα έχει τον πρόεδρό του στη Βουλή. Οι επιλογές Ανδρουλάκη, συνεπώς, σε αυτό το πεδίο θεωρούνται κομβικής σημασίας και με άμεσο αντίκτυπο, καθώς θα ανακοινωθούν τα επόμενα 24ωρα, ενώ αυτή την εβδομάδα εκκινεί στην Ολομέλεια και η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2022.

Ο ίδιος έχει καταλήξει σε πρόσωπα και – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – ο νέος πρόεδρος της Κ.Ο. θα είναι ένας εκ των Κώστα Σκανδαλίδη ή Μιχάλη Κατρίνη, ένα άτυπο δίλημμα μεταξύ «εμπειρίας και ανανέωσης», όπως περιγράφεται. Οι τελευταίες πληροφορίες ανέφρεαν ότι ο δεύτερος συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες, ωστόσο, τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο.

Η επιλογή του προέδρου θα καθορίσει και το «ντόμινο» για τις άλλες τρεις θέσεις – κλειδιά στη Βουλή, δηλαδή τον γενικό γραμματέα (που επίσης προτείνεται και εν συνεχεία εκλέγεται από την Κ.Ο.) και τους δύο κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους (που ορίζονται από την ηγεσία). 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης