Ο κ. Τσίπρας προβάλλει πλέον συστηματικά την εκδοχή ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει

"Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει" δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit. Σχολιάζοντας τον Αντώνη Σαμαρά, υποστήριξε ότι ακολουθεί μία τελείως λανθασμένη στρατηγική, η οποία οδηγεί απευθείας σε αδιέξοδο. Δηλαδή, εξήγησε, ο πρωθυπουργός εφαρμόζει πάντα αυτό το οποίο η τρόικα των δανειστών ζητεί και είναι ικανοποιημένος με ό,τι του δίνει κάθε φορά. Αυτό, συνέχισε, δεν έχει καμία σχέση με αυτό το οποίο ο ίδιος υποσχέθηκε πριν τις εκλογές, δηλαδή να επαναδιαπραγματευθεί με την τρόικα.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε τις δηλώσεις του Όλι Ρεν, ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, αλλά και τις δηλώσεις του επικεφαλής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Ακερμαν, ότι μοναδική λύση για την Ελλάδα είναι ένα γενναίο «κούρεμα» του χρέους.

Απαντώντας σε ερώτηση πώς θα εμποδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η ίδια η αγορά θα φροντίσει γι' αυτό και πρόσθεσε:

«Κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα δαπανήσει τα χρήματά του, όταν ξέρει ότι ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης, που το αποφάσισε αυτό, τελειώνει. Μια τόσο καταστροφική πολιτική θα μπορούσε ίσως να πραγματοποιηθεί σε μια αφρικανική χώρα, όχι στην Ευρώπη με το νομικό της πολιτισμό. Θα έπρεπε να καταργηθεί το Σύνταγμα και το Κοινοβούλιο».

Η δήλωση αυτή άναψε φωτιές στην Ελλάδα με την κυβέρνηση να την χαρακτηρίζει "εχθρική για τη χώρα". "Εμείς μιλήσαμε μόνο για τις αποκρατικοποιήσεις" απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης