Ο κ. Τσίπρας παίρνει θέση στη Βουλή για την αποποινικοποίηση οφειλών προς το Δημόσιο όταν δεν υπάρχει δόλος

Αύριο Παρασκευή είναι πολύ πιθανό να απαντήσει ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή κ. Ν. Νικολόπουλου για την αποποινικοποίηση των οφειλών προς το Δημόσιο όταν δεν υπάρχει δόλος.

Ο κ. Νικολόπουλος ζητά από τον πρωθυπουργό να μην υπάρχει καμία ποινική δίωξη κατα του οφειλέτη ο οποιος αποδεδειγμένα έχει καταστραφεί από την κρίση, έχασε ότι είχε και δεν είχε και αντί να βρει συμπαράσταση στην καταστροφή του, διώκεται με μπαράζ δικών σαν κοινός εγκληματίας.
Στα επιχειρήματα του κ. Νικολόπουλου είναι:
1. Η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου ο οποίος έχει δώσει προσωπικό αγώνα για την αποποινικοποίηση των οφειλών χωρίς δόλο, βεβαιώνοντας ότι οι διώξεις εκτός από απάνθρωπες είναι και κατάφωρα αντισυνταγματικές.
2. Το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εξαγγείλει την αποποινικοποίηση των οφειλών αυτών με τον υπ. κ. Μαυραγάνη να μην προλαβάινει να υλοποιήσει την εξαγγελία του, για την οποία ήσαν σύμφωνα όλα τα κόμματα, όπως και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. Αλέξης Μητρόπουλος).

3. Το γεγονός ότι εκατοντάδες κατεστραμένων οφειλετών χωρίς δόλο, έχουν φυλακιστεί και μάλιστα για  εξαγοράσιμες ποινές γιατί όντας κατεστραμένοι ολοσχερώς, δεν έχουν χρήματα να τις εξοφλήσουν ούτε με δόσεις.

4. Επειδή η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που ήδη υλοποιεί η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι μόνο τα απολύτως αναγκαία  γεύματα αγάπης και η αναγκαία φυσικά ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και η προστασία των αδυνάτων από άδικες δίκες που τους ταπεινώνουν και τους εξουθενώνουν τραγικά.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης