Ο κ. Σαμαράς αποδόμησε θεσμούς, κανόνες, το κόμμα του και στο τέλος την ίδια την πορεία της χώρας - Πρέπει να αποχωρήσει

Ο κ. Σαμαράς αποκαλύπτεται: Υπήρξε καταστροφικός παντού. Η Ελλάδα δεν προχώρησε πουθενά. Η ΝΔ έγινε το κόμμα μια μικρής ομάδας ακροδεξιών που υποβάθμισε απελπιστικά τον πολιτικό λόγο. Οι θεσμοί πυρπολήθηκαν με παρασκηνιακές παρεμβάσεις του. Πρωτοφανείς οι κινήσεις του στο παρασκήνιο. Ακόμα και η διαρκής προφυλάκιση βουλευτών αντιμετωπίζεται με καχυποψία από τους πολίτες. Σωστά προφυλακίστηκαν; Είναι δυνατόν ένα κόμμα να κάνει προεκλογικό αγώνα από τις φυλακές; Γιατί η δίκη τους δεν έχει γίνει 17 μήνες μετά;

Δεν είναι μόνο αυτά. Ο κ. Σαμαράς υπήρξε ανίκανος ως πρωθυπουργός. Πορεύτηκε μέσα από μια εικονική πραγματικότητα που την έστηνε καθημερινά ο ίδιος προσωπικά με την βοήθεια των ΜΜΕ (και των Τραπεζών που τα χρηματοδοτούσαν με διαφημίσεις...). Απογειώσεις, τελευταίοι κάβοι, ανάπτυξη, ένα δήθεν success story, που κατέρρευσε στην πρώτη του πραγματική απόπειρα να την επιβεβαιώσει επί του πρακτέου.

Τέλος πράγματι άφησε άφωνους τους περισσότερους Έλληνες με την εκστρατεία ψεύδους και κυρίως με την καταστροφολογία η οποία δεν έχει προηγούμενο σε παγκόσμιο επίπεδο: Ένας πρωθυπουργός να αναγγέλλει στην διεθνή κοινότητα την ολική καταστροφή της χώρας του αν τις εκλογές τις κερδίσει άλλο κόμμα από το δικό του!

Η αποτυχία Σαμαρά στην οικονομία (ούτε ένα μέτρο ανάπτυξης, μόνο ελλεεινοί εικονικοί φόροι και διωγμοί), περιγράφεται και από την Πορτογαλία που ανακοίνωσε ότι θα αποπληρώσει νωρίτερα από την καθορισμένη ημερομηνία δάνειο 25 δισ. ευρώ, που έχει λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σε αντίθεση με την Ελλάδα του Σαμαρά, η Πορτογαλία έχει ήδη εξέλθει του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής (Μνημόνιο) από το 2014, και μάλιστα νωρίτερα από τα προβλεπόμενα. Επίσης, έχει επιστρέψει στις αγορές από τον Ιανουάριο του 2013. Η δε τωρινή απόφασή της για την αποπληρωμή των 25 δισ. ευρώ έρχεται μετά την επιτυχημένη δημοπρασία μακροπρόθεσμων ομολόγων της την περασμένη εβδομάδα.

Η πορεία της Πορτογαλίας επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα του Σαμαρά (φυσικά και του Βενιζέλου) δεν είχε καν πορεία. Η Ελλάδα πήρε πολύ νωρίτερα πολύ περισσότερα χρήματα και είναι πάντα; καταχρεωμένη, με άδεια ταμεία και εκτός αγορών. Ακόμα και στην ΕΕ - που τον στήριξε - το έχουν πια αντιληφθεί και στην πραγματικότητα τον έχουν εγκαταλείψει.

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ

Δείτε τι είπε Βαγγέλης Αντώναρος, εκ των στενών συνεργατών και τακτικών συνομιλητών του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. «Κάποιοι άνθρωποι είναι αβελτίωτοι. Βλέπουν ότι αυτό που κάνουν τους γυρίζει μπούμερανγκ κι όμως εθελοτυφλούν και συνεχίζουν να το κάνουν. Οπως η στρατηγική του φόβου που επέλεξε να εφαρμόσει στον προεκλογικό αγώνα η ηγετική ομάδα της Ν.Δ.».

Εδώ και μέρες τα στόματα πολλών στελεχών της ΝΔ έμειναν κλειστά για να μην θεωρηθεί ότι υπονομεύουν τη σημερινή ηγετική ομάδα που επικρίνεται για πολλά λάθη, παραλείψεις και αστοχίες. Όμως όλοι θεωρούν ότι:

α) Ο Σαμαράς είναι ένα ξεπερασμένο πρόσωπο για το κόμμα, δεν μπορεί να του προσφέρει τίποτε πια.

β) Η ΝΔ χρειάζεται επειγόντως ιδεολογική αποκατάσταση και εκ βάθρων αναδιάρθρωση για να επιστρέψει στην κοινωνία με ένα νέο ελκυστικό και πειστικό πρόσωπο. Σε αυτή την αλλαγή ο κ. Σαμαράς δεν χρειάζεται...

Με Σαμαρά η ΝΔ δεν έχει μέλλον. Τι θα γίνει όμως αν ο ίδιος επιμείνει να παραμείνει αρχηγός της; Αναλυτές εκτιμούν ότι αν η ήττα την Κυριακή είναι συντριπτική (άνω του 8%), δεν θα μπορέσει να αξιώσει κάτι τέτοιο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης