Ο κ. Βενιζέλος ανοίγει αύριο τα χαρτιά του για το ΠΑΣΟΚ

"Είμαι ακόμα αρχηγός του παλιού ΠΑΣΟΚ" είχε δηλώσει μεσούσης της προεκλογικής περιόδου ο κ. Ε. Βενιζέλος. Και είχε υποσχεθεί ότι το "νέο ΠΑΣΟΚ" (δηλαδή το ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου...), θα αρχίσει να το χτίζει αμέσως μετά τις εκλογές. Ο κ. Βενιζέλος επέβαλε την πρώτη απόφασή του: Κανένας πρωτοκλασάτος του κόμματος να μην υπουργοποιηθεί. Και τώρα ετοιμάζεται να ανακοινώσει στην σύγκλιση της Κ.Ο. τι έχει αποφασίσει.

Ο κ. Βενιζέλος θα σταθεί σε 4 σημεία:

1. Θα αναλύσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Θα ισχυριστεί ότι πλέον το ΠΑΣΟΚ έχει μια ισχυρή εκλογική βάση κοντά στο 14%, που μπορεί να είναι η αφετηρία για να ξανακερδίσει το κόμμα τα ποσοστά της κεντροαριστεράς.

2. Το οικονομικό πρόβλημα. Το ΠΑΣΟΚ είναι... πτωχευμένο! Χρωστά 130 εκατ. ευρώ. Δεν έχει δυνατότητα να συντηρήσει 200 υπαλλήλους, ούτε να εξοφλήσει τα τραπεζικά δάνεια.

3. Η ιδεολογική ταυτότητα. Τι είναι σήμερα το ΠΑΣΟΚ και ποιά τμήματα της κοινωνίας εκπροσωπεί;

4. Η οργάνωση. Το κόμμα είναι διαλυμένο, δεν λειτουργεί τίποτε, ενώ η επικοινωνία με την βάση είναι ανύπαρκτη. Κανείς δεν ασχολείται.

Ο κ. Βενιζέλος έχει προβλήματα και μάλιστα μεγάλα. Ο κ. Λοβέρδος αρνήθηκε να αναλάβει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δηλώνοντας ότι "δεν μπορεί να υπερασπίζεται μια πολιτική που δεν την πιστεύει"! Στην θέση του είπε "ναι" ο κ. Χρυσοχοίδης. Μεγάλα ζητήματα είναι επίσης το όνομα και το σήμα του ΠΑΣΟΚ. Θα αλλάξουν; Μάλλον όχι... Απλώς το λένε για να φανεί ότι "σκέπτονται τόσο μακρυά".

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης