Ο επερχόμενος ανασχηματισμός σώζει (νομίζουν...) και τον Βενιζέλο

Με... ανασύνταξη δυνάμεων θέλει να προχωρήσει τώρα ο Σαμαράς. Τι σημαίνει αυτό; Η παλιά κλασική μέθοδος του ανασχηματισμού. Πρόκειται για λύση που επιθυμεί και ο κ. Βενιζέλος σε μια προσπάθεια να διασώσει το καταρρέον κόμμα του.

Ο ο κ. Βενιζέλος για να συνενώσει ότι μπορεί στο κόμμα του, είναι θα εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα στελέχη «πρώτης γραμμής», ενώ θα αναλάβει ο ίδιος τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να προωθεί στο κυβερνητικό σχήμα τους κ. Μανιάτη, Σαχινίδη και πιθανώς τον κ. Κουκουλόπουλο. Επίσης έχει πειστεί για την ανάγκη αντικατάστασης του κ. Λιβιεράτου στο υπουργείο Ενέργειας, όχι, όμως, και του κ. Τσαυτάρη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για τον οποίο θετική γνώμη έχει και ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουβέλης, αν και δεν έχει καταλήξει ακόμη, δέχεται εισηγήσεις να διατηρήσει μεν τα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, όχι όμως με τα ίδια πρόσωπα.

Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς δεν θα αλλάξει το οικονομικό επιτελείο και συγκεκριμένα τους κ. Στουρνάρα, Χατζηδάκη, Βρούτση και Σταϊκούρα. Από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά, όπως αναφέρουν τακτικοί συνομιλητές του.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης