Ο Γ. Παπανδρέου κατέρχεται ως υποψήφιος πρόεδρος ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ

O Γιώργος Παπανδρέου οδεύει προς το 70 έτος της ηλικίας του αφού έχει γεννηθεί το 1952. Γιατί φρόντισε να ξαναγίνει βουλευτής όταν κάθε πρώην πρωθυπουργός οφείλει να πάει σπίτι του και να είναι χρήσιμος δίνοντας διαλέξεις; Και ακόμα χειρότερα γιατί κατέρχεται ως υποψήφιος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ;

Εμφανίζεται ενεργός λες και τώρα ξεκινάει τα μεγάλα στην πολιτική του διαδρομή. Εκπροσωπεί δε την παλιά διαμλαχη δεξιλας - αριστεράς αφού μιλά για μια "προοδευτική κεντροαριστερή κυβέρνηση".

Αυτή η τοποθέτηση Παπανδρέου θεωρήθηκε ως ξεκάθαρο άνοιγμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ότι υπάρχει πλέον "μόνιμος δίαυλος επικοινωνίας με τον κ. Τσίπρα".

Μια ομάδα αναλυτών έκρινε ότι ο κ. Παπανδρέου μιλά εντελώς θεωρητικά χωρίς να εξηγεί πως μπορεί να γίνει αυτό. Θύμιζουν μάλιστα πως το μεγαλύτερο μέρος του ΚΙΝΑΛ (και του ΠΑΣΟΚ), θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προοδευτικό κόμμα αλλά μια ομάδα οπορτουνιστών, που προσπάθησε να βάλει στη φυλακή το μισό ΠΑΣΟΚ με την στημένη Novartis και που έβλαψε θεσμούς και ιδέες. Άρα δεν υπάρχει πρακτικά καμία δυνατότητα προσέγγισης.

Μια άλλη ομάδα αναλυτών περιορίστηκε στο γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου έχει "ξεμείνει" στο 1981 όταν εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Αχαίας σε ηλικία μόλις 29 ετών.

Λένε δηλαδή, ότι αν και πέρασαν 40 χρόνια, πορεύεται ακόμη με τα διλλήματα εκείνης της εποχής. Εμφύλιος, κακιά Δεξιά, αστυνομικό κράτος κ.ο.κ. Δεν έχει καταλάβει ότι διανύουμε τον 21ο αιώνα.

Υπήρχε ωστόσο και μια τρίτη ανάλυση: Ο Γ. Παπανδρέου στο πίσω μέρος του κεφαλιού του θέλει να ξαναγίνει πρωθυπουργός γιατί θεωρεί ότι το 2011, άδικα αποκαθηλώθηκε. Είναι δηλαδή πολύ πιθανό, να βλέπει την επιστροφή στην αρχηγία του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ ως ένα βήμα για την ιστορική του αποκατάσταση. Ίδωμεν

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης