Ο Βενιζέλος σκέπτεται σαν... Σαμαράς: Ένα νεο κόμμα!

Στο ΠΑΣΟΚ το πρόβλημα είναι ξεκάθαρο: Το κόμμα έχει κολλήσει σε μονοψήφια ποσοστά και μοιάζει εφιάλτης η πιθανότητα να συρρικνωθεί κι άλλο. Βενιζέλος και στελέχη του, αναλύουν τις αιτίες και αντιλαμβάνονται ότι μόνο με κορυφαίες πολιτικές πρωτοβουλίες θα καταφέρει το ΠΑΣΟΚ να ανακάμψει και να αντιμετωπίσει την «απειλή» της παραμονής (ή και της περαιτέρω μείωσης) σε μονοψήφιο ποσοστό στις δημοσκοπήσεις.

Σε κλειστές συσκέψεις, εκλήθησαν ειδικοί και επικοινωνιολόγοι, ενώ μοιράστηκε σε στελέχη ερωτηματολόγιο για να το συμπληρώσουν με «ναι και όχι». Πώς μπορεί να ανακάμψει το ΠΑΣΟΚ;

Η ιδέα του Ε. Βενιζέλου είναι όμοια με αυτή του Α. Σαμαρά. Μια μεγάλη «ανατροπή» που θέλει το ΠΑΣΟΚ να προετοιμάζεται να κατέλθει στις προσεχείς εκλογές με άλλο «πρόσωπο»: με νέο όνομα, σύμβολα και πρόσωπα. Υπέρ αυτού του σχεδίου ανασυγκρότησης κινείται ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ένα νεο άφθαρτο κόμμα που θα ξεκινήσει από το μηδέν, εγγράφοντας νεα μέλη και κοιτώντας μόνο προς το μέλλον. Αυτό είναι το σχέδιο που θα αφήσει πίσω το ΠΑΣΟΚ της σήψης, της διαφθοράς, των χρεών και του... Παπανδρεϊσμού. Δεν είναι εύκολο αυτό το εγχείρημα βέβαια. Ουσιαστικά μιλάμε για διάσπαση.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης