Ο Βενιζέλος θα απολύσει, θα μετακομίσει και θα... τιμήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου

Το ΠΑΣΟΚ άλλαξε... ιδιοκτήτη. Το νέο αφεντικό ετοιμάζει απολύσεις προσωπικού, μετακόμιση σε φθηνότερα γραφεία ακόμα και αλλαγή ονόματας (θα τεθεί σε συζήτηση) και συμβόλων. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει παραλάβει έναν κόμμα πολλαπλώς κατεστραμένο. Προσέξτε:

* Υπάρχουν χρέη 130 εκατ. ευρώ που πλέον είναι αδύνατον να εξοφληθούν. Η κρατική επιχορήγηση θα πέσει στο ένα τρίτο και δεν επαρκεί ούτε για τα λειτουργικά έξοδα!

* Υπάρχουν 200 υπάλληλοι. Θα πρέπει να απολυθούν οι... 150! Στο ΠΑΣΟΚ από το 1981 και μετά ποτέ δεν απολύθηκε υπάλληλος. Είναι η πρώτη φορά που συζητείται κάτι τέτοιο. Σημειωτέον ότι παρά την είσπραξη χρημάτων από επιδοτήσεις μέσα στις εκλογές, οι εργαζόμενοι πήραν "έναντι" από 500 ευρώ...

* Τα λειτουργικά έξοδα είναι δυσβάστακτα. Το φοβερό είναι ότι μετά από 38 χρόνια το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα στο... νοίκι. Τα γραφεία της Ιπποκράτους στοιχίζουν 50.000 μηνιαίως. Το ΠΑΣΟΚ ή θα επιστρέψει στην Χαριλάου Τρικούπη (20.000 μηνιαίως), ή θα μετακομίσει Συγγρού.

Οργανωτικά ο κ. Βενιζέλος ετοιμάζεται να "τα βρει" με τους δελφίνους. Θα προτείνει την σύσταση επιτροπής ανασυγκρότησης με την συμμετοχή όλων. Το πρώτο θέμα που θα πρέπει να συζητήσουν θα είναι αν θα πρέπει να αλλάξουν το όνομα και τα σύμβολα του κόμματος. Η κίνηση αυτή έχει - κατά την γνώμη μας - μόνο συμβολική σημασία. Δεν θα τα αλλάξουν αλλά θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι "σκεφτήκαν ακόμα και αυτό".

Την απόφαση να αλλάξουν ή όχι το όνομα θα την ανακοινώσει ο κ. Βενιζέλος σε ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου..Σε κάθε περίπτωση το περιβάλλον Βενιζέλου μιλά για σαρωτικές αλλαγές που θα γίνουν εντός του Ιουλίου.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης