Οι πρόωρες εκλογές για Συμφωνία θα έφερναν κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν τις τολμούν

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ιστορική ευκαιρία, ένα μήνα μετά τις εκλογές, να προσφύγει και πάλι στις κάλπες ώστε να συντρίψει τα κόμματα της μεταπολίτευσης, να φτάσει τις 180 έδρες (οι δημοσκοπήσεις του έδιναν 44-45%), να περιορίσει τις συνιστώσες του (οι εκλογές θα ήσαν με λίστα...) και τέλος να πάρει την ΕΓΚΡΙΣΗ των πολιτών ώστε να τα βρεί με τους δανειστές.

Η ευκαιρία υπάρχει ακόμη αν και μειούμενη (οι δημοσκοπήσεις του δίνουν 37%) αλλά αν κάνει πρόωρες εκλογές με το ερώτημα "να συμφωνήσω ή όχι;" θα τις κερδίσει σαρωτικά, θα έχει επιβληθεί με ένα μοναδικό και απόλυτο τρόπο και φυσικά υποσχόμενος να εφαρνόσει όλο το πρόγραμμά του σταδιακά.

Τα παραπάνω απαιτούν ένα Τσίπρα έτοιμο για μια τόσο μεγάλη κίνηση ανατροπής. Την έχει εξετάσει; Άγνωστο. Αντίθετα, δημοσίευμα της γερμανικής Bild θέλει την ελληνική κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σχετίζοντάς το με την έκβαση των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη με τους εταίρους και δανειστές.

Η Bild επικαλείται δήλωση Έλληνα υπουργού, σύμφωνα με τον οποίο: «Δεν έχουμε κάτι να χάσουμε. Εάν η ΕΕ εξακολουθήσει να τηρεί σκληρή στάση, πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε σταθεροί. Έχουμε τον ελληνικό λαό στο πλευρό μας».

Η γερμανική εφημερίδα επικαλείται, δε, τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων που δίνουν μεγάλο προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ και ποσοστό που θα αντιστοιχούσε σε αυτοδυναμία.

Τις πληροφορίες αυτές έθεσε η γερμανική εφημερίδα σε γνώση του αντιπροέδρου του ευρωκοινοβουλίου Αλεξάντερ Γκραφ Λαμπσντόρφ (FDP), ο οποίος εξέφρασε την άποψη: «Μια νέα εκλογική αναμέτρηση θα είναι στην πραγματικότητα ένα δημοψήφισμα σχετικά με το ευρώ. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ επανεκλεγεί θα σημαίνει ότι υφίσταται το Grexit».

Όμως το ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ είναι ακριβώς το αντίθετο: Εκλογές για συμφωνία! Τότε ο Τσίπρας θα κερδίσει παντού, ενώ θα κερδίσει και χρόνο για να υλοποιήσει αυτά που πιστεύει.

                ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης