Οι μουσουλμάνοι της Θράκης σε μόνιμη συνεννόηση με την Άγκυρα, ψηφίζουν πάντα το πρώτο κόμμα για να εκλέγουν βουλευτές

Στη φωτογραφία που βλέπετε τρεις μουσουλμάνοι της Θράκης - οι δυο υποψήφιοι με ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη - μιλούν σε τούρκικο κανάλι για τις εκλογές στην Ελλάδα.

Η μειονότητα παραδοσιακά και για να εξασφαλίσει αντιπροσώπευση στη Βουλή στη Θράκη, ψηφίζει υπέρ του κόμματος που αναμένεται να κερδίσει. Δεν υπάρχει ίχνος ιδεολογίας ή πραγματική ενσωμάτωση στο εκάστοτε πρώτο κόμμα, μόνο σκοπιμότητα. Φυσικά το πρώτο ελληνικό κόμμα των δημοσκοπήσεων κάθε φορά υπολογίζει αυτές τις ψήφους.

Σε αυτή την τηλεοπτική εκπομπή λοιπόν, ο Αχμέτ Χατζηοσμάν πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που επηρεάζει μεγάλο αριθμό μειονοτικών είπε με νόημα: «ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει κυβέρνηση».

Έτσι, με 48,45% ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε στη Ροδόπη το μεγαλύτερο ποσοστό του σε όλη την Ελλάδα και κατάφερε να εκλέξει δύο βουλευτές, τον μικροβιολόγο Μουσταφά Μουσταφά και τον οδοντίατρο Αϊχάν Καραγιουσούφ.

Και το «Ποτάμι» συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό του στη Ροδόπη, δεν κατάφερε όμως να πάρει έδρα. Ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιός του και πρώην βουλευτής με τη Ν.Δ., Ιλχάν Αχμέτ, δεν μπόρεσε να ανακόψει το κύμα των μειονοτικών ψήφων προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη ΝΔ τώρα, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης κατάφερε να επανεκλεγεί στη Ροδόπη παρά τη μείωση του ποσοστού της κατά 7 μονάδες σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012. Προεκλογικά ο κ. Στυλιανίδης μιλούσε για χειραγωγημένη ψήφο της μειονότητας από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και απευθυνόταν κυρίως σε χριστιανικό ακροατήριο για να πάρει... σταυρούς.

Δείτε τώρα τι σημαίνει η εκλογή τριών μειονοτικών βουλευτών στη Θράκη με το ίδιο κόμμα (δύο στη Ροδόπη και ένας στην Ξάνθη). Στην ανταπόκρισή του από τη Θράκη το τουρκικό κανάλι TRT μίλησε για «μια νέα εποχή για την τουρκική μειονότητα", που μπορύσε να φτάσει ακόμη και σε υπουργοποίηση!

Από κοντά ο κ. Χατζηοσμάν έχει πει ότι δεν πρόκειται να κλείσει το πολιτικό του γραφείο στην Κομοτηνή, ενώ στην τουρκική τηλεόραση δήλωσε ότι παραμένει χρήσιμος, καθώς έχει γνωριμίες και επαφές λόγω της θητείας του στη Βουλή.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης