Οι δανειστές ανησυχούν απο την εκλογική καθίζηση του ΠΑΣΟΚ!

Μέρκελ-Παπανδρέου-Βενιζέλος

"Με ποιούς θα μιλάμε μετά τις εκλογές στην Ελλάδα;". Αυτό είναι το ερώτημα της ΕΕ και το διατυπώνει ευθέως η κυρία Μέρκελ. "Δικαίωμά σας οι εκλογές αλλά αν δεν προκύψει μια καθαρή μνημονιακή πλειοψηφία να μην μας υπολογίζεται"! Οι Ευρωπαίοι δείχνουν έτοιμοι για όλα πια. Αφού διευθέτησαν τα ελληνικά τοξικά ομόλογα προς τις Τράπεζές τους, τώρα μπορούν ακόμα και να σπρώξουν την Ελλάδα εκτός ευρώ. Δεν θα τους στοιχίσει όσο πριν γίνει το "κούρεμα" των ομολόγων. Η Ελλάδα βεβαίως εξακολουθεί να χρωστά 240 δισ. ευρώ σε κυβερνήσεις και ΔΝΤ, καθώς και 90 δισ. ευρώ σε ιδιώτες (εγγυημένα από το ευρωπαϊκό ταμείο Διάσωσης). 

Όμως το χρέος έγινε ΚΡΑΤΙΚΟ οπότε αν η Ελλάδα δεν τα καταφέρει η αγορά δεν θα υποστεί το παραμικρό. Η πτώχευσή της θα είναι διαχειρίσιμη απο τα κράτη-δανειστές.

Οι Ευρωπαίοι θέλουν να πετύχει το μνημόνιο-2 και για να πάρουν πίσω τα δανεικά και για να αποκομίσουν κέρδη. Δεν θέλουν όμως να συνεχίζουν να δανείζουν ελληνικά ελλείμματα μιας χώρας που δεν εννοεί να σοβαρευτεί. Να γιατί οι εκλογές στην Ελλάδα είναι σημαντικές για τις αποφάσεις τους. Αν προκύψει μια άνετη 
μνημονιακή πλειοψηφία το μνημόνιο-2 συνεχίζεται. Αν όχι τότε υπάρχει πάντα το σενάριο του διωγμού της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Τώρα το κόστος γι αυτούς είναι μικρό και απολύτως διαχειρίσιμο.

Οι Ευρωπαίοι ανησυχούν λοπόν με την εκλογική καθίζηση του καλύτερου συνομιλητή τους του... ΠΑΣΟΚ. Τα χαμηλά ποσοστά δείχνουν ότι μπορεί να βρεθεί εκτός διακυβέρνησης της χώρας. Η ΝΔ θα παραμένει "κρυφά" μνημονιακή (εκβιαζόμενη...) και θα πετά την μπάλα έξω (την ώρα που θα παίρνει νέα μνημονιακά μέτρα θα μιλά για ανάπτυξη), αλλά αυτό δεν τους καθησυχάζει. Γι αυτό και πιέζουν για συγκυβέρνηση.

Ο Φόλκερ Κάουντερ πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) της Γερμανίας διευκρινίζει ότι πιστεύει περισσότερο στην αλλαγή νοοτροπίας και προσθέτει ότι «μετά τον πρώτο θυμό, οι Έλληνες κατάλαβαν ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά, όπως λχ να δημιουργήσουν λειτουργικό κτηματολόγιο και αποτελεσματική οικονομική διοίκηση».

Απορρίπτει και τις εισηγήσεις για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και λέει χαρακτηριστικά: «Δεν πιστεύω σε τέτοια πειράματα. Θα ήταν σαν να έκανε ο καθηγητής στο μάθημα της Χημείας ένα πείραμα, στο οποίο δεν θα ήξερε, αν θα ανατιναζόταν το μισό σχολείο στον αέρα. Έτσι έγινε και στην περίπτωση της Lehman Brothers: Εκ των υστέρων καταλαβαίνουμε ότι θα ήταν καλύτερα να μην είχε αφεθεί να χρεοκοπήσει».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης