Οι αρχές είναι σίγουρες: Ο Γ. Παπακωνσταντίνου αλλοίωσε την λίστα (και να πως)

Το θέμα έχει ξεκαθαρίσει. Η αλλοίωση στην λίστα Λαγκάρντ έχει γίνει από τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Ανώτατος δικαστικός σύμφωνα με το "Βήμα" δηλώνει:

«Ξέρουμε πλέον ακριβώς τι έχει συμβεί με την λίστα Λαγκάρντ, όμως είναι δύσκολο να το αποδείξουμε. Όλα φαίνεται να έχουν γίνει από τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και όλα τελικά έχουν μια λογική εξήγηση…».

Δείτε την σειρά των δε δομένων. Η HSBC ενημερώνει τους πελάτες της, ότι τα ονόματά τους πιθανόν να δημοσιοποιηθούν, ενώ υπάρχουν σχετικές αναφορές στον ξένο και στον ελληνικό Τύπο. Ετσι φαίνεται να πληροφορούνται το ενδεχόμενο διαρροής των ονομάτων τους και οι τέσσερις συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου τα ονόματα των οποίων αφαιρέθηκαν από την λίστα.

Ίσως το σοβαρότερο: το CD των γαλλικών υπηρεσιών δεν επιδέχεται ηλεκτρονικής επέμβασης, ούτε μπορεί να δημιουργήσει έναν νέο αντίγραφο CD. Έτσι αντέγραψαν την λίστα σε USB (στικάκι) για να διαγράψουν τα τέσσερα ονόματα.

Το πιθανότερο επίσης είναι, ο άγνωστος συνεργάτης του κ. Παπακωνσταντίνου να μην είδε τα ονόματα των συγγενών του υπουργού στην λίστα που είχε δει, γιατί απλούστατα από το στικάκι που επεξεργαζόταν, τα ονόματα ήδη είχαν αφαιρεθεί. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν θα διακινδύνευε ο συνεργάτης του να δει τα ονόματα των οικείων του και να υπάρχει κίνδυνος διαρροής και από εκεί…

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΙΣ "ΤΡΥΠΕΣ"

Προσέξτε τώρα: Όταν δημιουργήθηκε το τελευταίο τρίμηνο το όλον θέμα, ο κ. Παπακωνσταντίνου φαίνεται να «έφραξε» τους τρεις μοναδικούς δρόμους που θα οδηγούσαν τις ευθύνες στον ίδιο ή στο γραφείο του. Δήλωσε ότι δεν θυμάται ποιος μετέτρεψε το CD σε στικάκι, συμπλήρωσε ότι έχασε το αρχικό CD (το οποίο με απλή αντιπαραβολή με το στικάκι θα έδειχνε την αλλοίωση), ενώ προκατέλαβε ότι αυτός ο έμπιστος συνεργάτης του που έκανε την «λίστα των 20» δεν είδε ονόματα παρά μόνον ποσά. Ετσι φαίνεται να έκλεισαν όλες οι «τρύπες».

Η ατυχία για τον Παπακωνσταντίνου ήταν που ζητήθηκε εκ νέου η λίστα Λαγκάρντ. Ήταν κάτι που δεν είχε προβλέψει...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης