Ξετυλίγουν το κουβάρι της φρικτής πολιτικής συνωμοσίας Novartis

Οι κατηγορίες είναι σοβαρές: Ψευδώς οργάνωναν ανύπαρκτα κατηγορητήρια εναντίον πολιτικων προσώπων, τα εμφάνιζαν νωρίτερα ως γεγονότα και συνέβαλαν στην μακρά διαπόμπευση πολιτικων προσώπων που τελικά ποτέ δεν κατηγορήθηκαν για το παραμικρό. Έμεινε μόνο η λάσπη.

Τώρα, ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης έχει κληθεί από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου να απολογηθεί για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου στις 19 Ιανουαρίου 2022, για τα αδικήματα της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.

Η ανακρίτρια συνεχίζει την αποστολή κλήσεων σε απολογία προς τα μη πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis, με κεντρικό πρόσωπο της έρευνας τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Ο πρώην υπουργός καταγγέλλεται για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης αλλά και σε υπόθεση εκβιασμού του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή.

Υπενθυμίζεται, ότι ήδη έχουν κληθεί τέσσερις κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου, με την τελευταία να έχει λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί στα τέλη Ιανουαρίου καθώς έχει προσφύγει ζητώντας την ακύρωση της κλήσης σε απολογία.  

Το υικό των ανακριτικλων αρχών είναι άφθονο. Δημοσιεύματα με πλήθος από λεπτομλεριες πριν καν υπάρξουν οι σχετικλες δικογραρίες, ψεύδη για επερχόμενες συλλήψεις απ ΗΠΑ και πολλά άλλα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης