ΝΔ και ΔΗΜΑΡ σε διελκυνστίδα με το αντιρατσιστικό

Μια ανακοίνωση του γενικού γραμματέας της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκου, ουσιαστικά «αδειάζει» τον Α. Ρουπακιώτη, σε σχέση με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι τα νομοσχέδια δεν κατατίθενται στη Βουλή από τους υπουργούς -αναφερόμενος στην κίνηση του υπουργού Δικαιοσύνης να καταθέσει χθες το σύνολο των διατάξεων- αλλά στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, «η οποία τα ελέγχει με τη νομική της Υπηρεσία και την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, για τη διαπίστωση τυχόν νομικών ή άλλων ατελειών».

Το Μέγαρο Μαξίμου αιφνιδιάστηκε από την κίνηση του Α. Ρουπακιώτη να καταθέσει το νομοσχέδιο χωρίς αλλαγές, παρά τις ενστάσεις που είχε η ΝΔ για σειρά διατάξεων. Έτσι έχουμε μία νέα κυβερνητική κρίση, καθώς η ΔΗΜΑΡ διαμηνύει ότι στηρίζει πλήρως τις επιλογές του Α. Ρουπακιώτη, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά την Ε.Ε. του κόμματος την περασμένη Τετάρτη.

Στελέχη της Αγ. Κωνσταντίνου επισημαίνουν ότι δεν προτίθεται να αποδεχτούν αλλαγές που θα «ακυρώνουν» τις διατάξεις του νομοσχεδίου στην πράξη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης