ΝΔ: Είναι δεδομένο πως η κυβέρνηση θα υπογράψει νέο μνημόνιο

Σχεδόν βέβαιοι είναι στη ΝΔ πως η κυβέρνηση θα υπογράψει νέο μνημόνιο και θα λάβει νέα μέτρα για να καλύψει το κενό των 2 δισ. ευρώ για το 2014.

Από την άλλη πλευρά όμως ο Αντώνης Σαμαράς τονίζει με κατηγορηματικό τρόπο σε συνεργάτες του ότι δεν θα επιτρέψει το αδιέξοδο που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις να το φορτώσει το Μαξίμου στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ.

Γι' αυτό τον λόγο μόλις έγιναν γνωστά τα πρώτα αποτελέσματα από τους ελέγχους του τεχνικού κλιμακίου καθώς και η διαρροή της κυβέρνησης που έριχνε τις ευθύνες στην κυβέρνηση Σαμαρά, η ΝΔ εξέδωσε μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση με συγκεκριμένα και επίσημα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν 3,7 δισ. ευρώ το 11μηνο του 2014. Ενώ έπεσε στα 2,2 δισ. ευρώ το 12μηνο του 2014. Και διαμορφώθηκε μόλις στα 420 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2015.

«Η προπαγάνδα όμως έχει και τα όριά της! Αναρωτιέται κανείς, πότε το ανακάλυψε αυτό η Κυβέρνηση; 50 ημέρες μετά τις εκλογές; Μα άλλα δεν έλεγε μέχρι χθες;» τόνιζαν στη ΝΔ

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως η νέα κυβέρνηση δεν βρήκε, όπως υποστηρίζει, άδεια ταμεία. «Εκτός του πρωτογενούς πλεονάσματος, σύμφωνα με το Δελτίο Δημοσίου Χρέους, τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου ήταν 2,6 δισ. ευρώ στο τέλος του 2014 (2.574,2 εκατ. ευρώ) [από 2,2 δισ. ευρώ στο 9μηνο του 2014]. Άρα η προηγούμενη Κυβέρνηση μόνο στη φαντασία του κ. Βαρουφάκη έχει αφήσει άδεια ταμεία», αναφέρουν χαρακτηριστικά συνομιλητές του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει ζητήσει από τους στενούς του συνεργάτες να μην αφήνουν να πέσει τίποτα κάτω και να δίνονται άμεσα πειστικές απαντήσεις. Τις επόμενες ημέρες το ασφυκτικό πρέσινγκ προς την κυβέρνηση θα ενταθεί καθώς θα ανακοινωθούν και οι τομεάρχες που θα ελέγχουν το έργο των υπουργών.

«Τα περιθώρια κινήσεων που έχει είναι ελάχιστα. Σε ό,τι αφορά δημοσιονομικά μέτρα, όσο χάνει χρόνο, τόσο πιθανότερο είναι να αναγκαστεί να πάρει και δύσκολα δημοσιονομικά μέτρα. Γι’ αυτό επιμένουμε από την πρώτη στιγμή: Κόψτε το θέατρο και μη χάνετε χρόνο γιατί ανεβαίνει ο λογαριασμός», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη του μετεκλογική συνέντευξη στην «Αγορά».

Για τον Πρόεδρο της ΝΔ είναι βέβαιο πως η χώρα θα οδηγηθεί σε νέο μνημόνιο «Είναι αναπόφευκτο να πάμε σε νέο Μνημόνιο. Για να καλύψουμε μέρος των τόκων και τα φετινά χρεολύσια. Κατά πάσα πιθανότητα και για την επόμενη χρονιά τουλάχιστον».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης