Νέα στοιχεία επιβαρύνουν Τσοχατζόπουλο Υποπτο έμβασμα στην πρώην σύζυγό του

Νέα στοιχεία «φωτιά» για την περιουσιακή κατάσταση του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου εντόπισε η Εισαγγελία της Αθήνας. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε λογαριασμό που διατηρούσε η πρώην σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου την περίοδο 1996 - 2000, εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, έμβασμα ύψους εκατό εκατομμυρίων δραχμών από πρόσωπο που έχει το ίδιο επώνυμο με γνωστό αντιπρόσωπο οπλικών συστημάτων, ο οποίος είχε προνομιακή πρόσβαση στο υπουργείο Αμυνας και πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην προμήθεια των αρμάτων μάχης Λέοπαρντ 2 όσο και μαχητικών αεροσκαφών.

Επιπλέον, έρευνες σχετικά με οικίες άλλων εξ αγχιστείας συγγενών του κ. Τσοχατζόπουλου, επιβεβαιώνουν ότι ο πρώην υπουργός είχε καταβάλει για την ανακαίνιση του σπιτιού του στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου το ποσό των 450.000 ευρώ - ποσό στο οποίο έχει αναφερθεί και ο ίδιος δημοσίως.

Παράλληλα, ο φερόμενος ως διαχειριστής τριών υπεράκτιων εταιρειών, που η Εισαγγελία συνδέει με τον πρώην υπουργό, φέρεται το 2001 να εμβάζει στη μετέπειτα σύζυγό του σημαντικά ποσά εκατομμυρίων δραχμών.

 

Πηγή: 
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100012_22/10/2011_460198

Δείτε επίσης