Νέα πρόσωπα και λογαριασμός " μυστήριο " ανοίγουν νέο κύκλο ανακρίσεων για υποβρύχια και TOR M1

μιζες

   Τη συνδρομή των ελβετικών Αρχών για το άνοιγμα συγκεκριμένου τραπεζικού λογαριασμού ζήτησαν οι ανακριτές Γαβριήλ Μαλλής και Ιωάννης Σταθόπουλος που ασχολούνται με την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων που αφορούν στα υποβρύχια και τα TOR M1.

   Αξιοποιώντας τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής προκύψει από την έρευνά τους για τον προφυλακισμένο πρώην υπουργό Άμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο οι 2 ανακριτές , ανοίγουν νέο κύκλο ανακρίσεων για τα εξοπλιστικά προγράμματα, αναζητώντας ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των μη πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται σ’ αυτά. 

   Στο στόχαστρο της ανάκρισης, μπαίνει και το πρόσωπο που είναι ο πραγματικός δικαιούχος μιας ακόμη off shore εταιρείας που ενεπλάκη στη διαδρομή του «μαύρου χρήματος». Πρόκειται για την  εταιρεία BEESTON MANAGEMENT SA μέσω της οποίας διακινήθηκαν 2,1 εκατ. ευρώ και αναφέρεται στο πόρισμα για  την υπόθεση Τσοχατζόπουλου μαζί με τις άλλες ύποπτες off shore εταιρείες.

   Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι ανακριτές, για  λογαριασμό της συγκεκριμένης εταιρείας εκδόθηκαν  τρεις επιταγές συνολικού ύψους 5.710.000 ελβετικών φράγκων. 
Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα αφορά στο σύνολό της τόσο την περίοδο του Ακη Τσχατζόπουλου, όσο και του διαδόχου του στο υπουργείο Αμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου.

   Τις επόμενες εβδομάδες οι ανακριτές θα καλέσουν μάρτυρες που φέρονται να έχουν εισπράξει ύποπτες επιταγές οι οποίες φέρονται να συνδέονται με την προμήθεια των TOR M1. Οι μάρτυρες θα κληθούν να απαντήσουν στο ερώτημα για ποιο λόγο εξαργύρωσαν τις επίμαχες επιταγές και αν τα χρήματα προορίζονταν για τους ίδιους ή αν εισέπραξαν για λογαριασμό τρίτων και ποιοι είναι αυτοί. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης