Μπούμερανγκ θα αποδειχθεί η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

Η τακτική Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ είναι μια: Συνεχείς επιθεσεις κατά του πρωθυπουργού για οτιδηποτε και με καθε αφορμή. Επιθέσεις κατά του ίδιου, της οικογένειας του, με φράσεις πεζοδρομίου και καταγγελίες χωρίς καμία βάση. Ο λόγος; Τα υψηλά ποσοστά που πάιρνει ο κ. Μητσοτάκης σε όλοες τις δημοσκοπήσεις.

Ο χιονιάς θεωρήθηκε ακόμη μια καλή αφορμή για να υβρίζεται ο πρωθυπουργός επί τριήμερο μέσα από την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τακτικισμός με κόστος αφού δεν συζητήθηκε στη Βουλή ο αναπτυξιακός νόμος με χιλιάδες εν αναμονή επιχειρήσεις να μην επενδυουν.

Κόστος θα έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ που θα επιτρέψει τον πρωθυπουργό να εξηγήσει, να αποδέιξει, να συγκριθεί και στο τέλος να μηδενίσει το κόστος από τις αρνητικές εντυπώσεις αυτών των ημερών.

ΤΙ ΛΕΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

«Ο κ. Τσίπρας βλέποντας την πολιτική του απήχηση να φθίνει και το πολιτικό μέλλον του χώρου του να είναι αμφίβολο, επιχειρεί μία κίνηση εντυπωσιασμού», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Πράγματι στην κυβέρνηση είδαν ως «αναμενόμενη» την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την δέχονται βεβαίως με ικανοποίηση καθώς μετά την κακή διαχείριση στο θέμα της κακοκαιρίας, η ατζέντα μεταφέρεται, με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα, στο πεδίο της πολιτικής, στο οποίο σαφέστατα η κυβέρνηση έχει πολύ περισσότερα επιχειρήματα από ότι στο πεδίο της κακοκαιρίας, που βρέθηκε απολογούμενη. Παράλληλα, εστίαζαν και στις αιτίες που την προκάλεσαν. 

Όπως προκύπτει από κυβερνητικές πηγές στο Μέγαρο Μαξίμου είναι εδραιωμένη η πεποίθηση πως η κίνηση Τσίπρα είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της πίεσης που δέχεται πλέον από τα πολιτικά του αδιέξοδα αλλά και από το ΚΙΝΑΛ και με αυτό τον τρόπο θέλει να συσπειρώσει τον δικό του ζωτικό χώρο έναντι του έτερου κόμματος της κεντροαριστεράς

Σε κάθε περίπτωση στην κυβέρνηση ετοιμάζονται για εφ’ όλης της ύλης σύγκρουση αλλά και σύγκριση των πεπραγμένων των δύο κυβερνήσεων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης